Over de ABCAT® houtrookfilter
De ABCAT is ontwikkeld om de uitstoot van rookgas uit schoorstenen van hout gestookte kachels en ketels te verminderen. Daarbij is vooral aandacht besteed aan het verminderen van de geurbelasting van de houtrook. De ABCAT wordt direct achter de stookinstallatie, als kachelpijp, van een bestaande (retrofit) of een nieuwe kachel of ketel geplaatst. De ABCAT bevat een edelmetaal katalysator en is in zijn geheel uit staal vervaardigd. Het systeem wordt in principe geleverd voor alle voorkomende diameters van rookgaspijpen en voor kachels en ketels met verschillende vermogens. De ABCAT is zeer robuust en de bediening en het onderhoud van het systeem zijn zeer eenvoudig. 

Leer meer

Hoe werkt de ABCAT
De ontwikkelaar van de ABCAT houtrookfilter vertelt u alles over de werking van de filter en de meerwaarde van het product.

Voordelen van een ABCAT houtrookfilter

De ABCAT is een houtrookfilter met katalysatortechniek wat betekend: De geur van de rook uit de schoorsteen wordt sterk verminderd en de filter zorgt er voor dat er tot 90% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals PAK's en fijnstof (roet, teer, as en houtstof) plaats vindt. De katalysator is eenvoudig in te bouwen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal. Het heeft een geringe invloed op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Daarnaast is de houtrookfilter zeer eenvoudig schoon te maken door de ABCAT uit te kloppen of af te spoelen. De ABCAT is gemaakt van staal, RVS en edelmetaal en gaat zeker 20 stookseizoenen mee.

Leer meer

Kenniscentrum