Jydepejsen:

Deense familie trots

Het Deense houtkachelmerk Jydepejsen is in 1979 opgericht door de familie Nielsen. Vanaf de eerste dag lag de focus op de beste kwaliteit, mooie designs en innovatieve technieken. Het luchtcontrole-systeem is een voorbeeld van zo’n innovatieve techniek. Vandaag de dag is het bedrijf nog steeds in handen van familie. De volgende generatie van de familie heeft nu de leiding over het bedrijf en de dagelijkse werkzaamheden. Kwaliteit, innovatie en design staan nog steeds hoog in het vaandel bij Jydepejsen. Jydepejsen onderwerpt al haar producten een jaar lang aan zware (stress)testen alvorens ze op de markt worden gebracht. Zo bent u er zeker van dat u een goed en degelijk product koopt. Want de aanschaf van een Jydepejsen is namelijk voor het leven.

Bekijk de hele Jydepejsen serie have-arrow

Afbeelding

Doordacht

Kwaliteit en beleving staan voorop

Jydepejsen benadrukt dat al hun houtkachels van hoge kwaliteit zijn, zeer eenvoudig te bedienen te zijn, een stijlvol ontwerp hebben en alleen deeltjes uitstoten ten voordele van het milieu vanwege de innovatieve verbrandingstechniek. Over alles wordt uitgebreid nagedacht, zo ook over het materiaalgebruik van de kachels. De mix van staal en gietijzer zorgt voor de beste combinatie. Per onderdeel wordt bekeken welk materiaal het meest geschikt is. Jydepejsen kachels zijn gemiddeld wel 30 tot 40% zwaarder dan vergelijkbare kachels van andere merken. Daarnaast ziet Jydepejsen de ontwikkeling van nieuwe producten als een continu proces, waarbij niet alleen het ontwerp centraal staat, maar waarbij ook de verbrandingstechnologie wordt geoptimaliseerd. Een houtkachel is een ervaring voor de zintuigen van een mens - het kijken naar de dansende vlammen van het vuur en het horen van de zwakke knetteringen van het vuur geven een comfortabel en ontspannend gevoel. Alle modellen van Jydepejsen realiseren een relatief laag vermogen, perfect voor Nederlandse woningen.

Duplic Air

Regel het vlammenspel zelf

Met de houtkachels van Jydepejsen regel je zelf je eigen vuur. Dit kan eenvoudig met de DuplicAir toepassing. Met dit speciale controlesysteem bepaalt u zelf de luchttoevoer en is een optimale verbranding gegarandeerd. Het vlammenspel reageert direct op het schuiven van de Duplic Air. Zo is de kachel makkelijk te bedienen en zorgt voor een optimale warmte oplossing gedurende de levensduur van de kachel. Het bepalen van uw eigen vuur en accurater stoken wordt zo wel heel makkelijk.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Aangename warmte

Door de uitgekiende convectie mogelijkheden van de Jydepejsen kachels begint de kachel na het aansteken al snel warmte af te geven. De warmte verplaatst zich vervolgens op natuurlijke wijze door de luchtstroom en niet alleen door de warmtestraling. Door het lage vermogen zijn Jydepejsen kachels ook ideaal voor in Nederlandse huizen.

De Senza Serie

Sensationeel hout stoken

Een ander populair model van Jydepejsen is de Senza. Dit model is uitermate geschikt voor huizen met een lage warmtebehoefte, zoals energiezuinige huizen, kleinere woonkamers, of zomerhuizen. De voor- en bovenzijde bestaan uit massief gietijzer. De deur sluit vanzelf door middel van magneten, wat de kachel een elegante en stijlvolle aanblik geeft. De Senza is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, met of zonder zijruiten. Bij de modellen met zijruiten heb je vanaf drie zijden een prachtig zicht op het vuur. Deze ruiten houden zichzelf schoon, uniek!

Bekijk de Jydepejsen Senza have-arrow

Afbeelding

Ervaar de warmte van speksteen

Als een van de eerste merken is het Deense Jydepejsen in 1986 de samenwerking aangegaan met Finse speksteenfabrikant Tulikivi. Deze samenwerking tussen de twee fabrikanten is nu sterker dan ooit. Tulikivi heeft meer dan 35 jaar ervaring in het graven en verwerken van hoogwaardig speksteen. Het product vindt zijn oorsprong in Finland. De gehele Troja-serie van Jydepejsen is opgebouwd met grote blokken speksteen, is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes en daarbij ook nog eens makkelijk te installeren. Er kan gekozen worden voor speksteen inside. De Jydepejsen Cosmo, Sigma en Senza zijn eveneens verkrijgbaar met speksteenbekleding.

Schoonheid door eenvoud

De Cosmo is het meest succesvolle en populairste model van Jydepejsen. Dit model is een mooie combinatie van modern design en gietijzer. Met zijn eenvoudige design past de Cosmo bij veel verschillende interieurstijlen. De kachel is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld speksteen, zandsteen of keramiek. Dit model beschikt over een 2-point closing systeem, waardoor de kachel makkelijk, maar vooral goed afsluit. Wat de Cosmo van Jydepejsen zo uniek maakt, is dat hij een ontzettend lage uitstoot realiseert. Zo stookt u met een Cosmo op een milieuvriendelijke manier.

Afbeelding

Uniek in zijn soort

Op zoek naar een unieke kachel met een prachtig zicht op het vuur? Dan is deze kachel wat voor u! De Jydepejsen Elegance onderscheidt zich namelijk door het ovale ontwerp en opvallende details. De handgreep is ingebouwd in een prachtig roestvrijstalen lint waarachter de DuplicAir® luchtregeling verborgen is. De breedste panoramaruit op de markt biedt u 180° zicht op het vuur en vormt een perfecte afwerking. Elegance is ook verkrijgbaar met een onzichtbaar draaiplateau, die 360° kan draaien. Dit maakt de Elegance uniek!

Bekijk de Jydepejsen Elegance have-arrow

Uitgelichte Jydepejsen kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle kachelsof kom naar HAVÉ Verwarming.

Jydepejsen Bella
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.995
Jydepejsen Sigma
Inzet
Niet opgesteld in showroom
€ 4.750
Jydepejsen Troja 45 speksteen
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 7.195
Jydepejsen Omega Hoog
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 4.325

Ontdek Jydepejsen ook in ons Experience Center

Een kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google