Italiana Camini staat voor kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid

Het ontstaan van Italiana Camini

Italiana Camini is een merk van de Edilkamin Groep en is opgericht in de jaren '90 in Italië. De kwaliteit van de Italiana Camini pelletkachels wordt gegarandeerd door de ervaring en kennis van de Edilkamin Groep. Dankzij de goede prijs/ kwaliteitsverhouding zijn de pelletkachels van ITC al een lange tijd een groot succes. Dit succes komt mede voort uit het uitgebreide assortiment pelletkachels. Van strakke tot klassieke uitstraling, voor elk type interieur een passend toestel!

 

 

Het uitgebreide assortiment van Italiana Camini

Het assortiment pelletkachels van Italiana Camini bestaat uit luchtpelletkachels en CV-pelletkachels. En het assortiment bestaat zowel uit vrijstaande pelletkachels als pellet inbouwhaarden. Alle modellen zijn opgebouwd met een gietijzeren structuur en de verbrandingskamers zijn bekleed met het warmtevasthoudende vermiculiet. Dit zorgt er onder andere voor dat de temperatuur in de verbrandingskamer hoog blijft wat resulteert in een optimale verbranding. Daarnaast komt het vlammenspel van de pelletkachel nog beter tot zijn recht bij een vermiculiete achterwand. Wat de pelletkachels van Italiana Camini onderscheidend maakt is dat verschillende toestellen te verkrijgen zijn met een bovenaansluiting en in verschillende kleuren leverbaar zijn. 

BEKIJK HET ASSORTIMENT

Ruimtebesparende oplossing voor elk interieur

Weinig ruimte? Toch een pelletkachel? Dat is mogelijk met de Alina pelletkachel van Italiana Camini. Dit bijzondere model is uitzonderlijk plat en heeft een diepte van 26 centimeter. Daarbij is het toestel aan te sluiten vanaf zowel de boven- als de achterzijde. Hierdoor is de Alina makkelijk te plaatsen in een vertrek waar de ruimte beperkt is. Het rendement van de Alina kan oplopen tot wel 90%. Daarnaast is dit toestel zeer gemakkelijk in gebruik, met een druk op de knop kunt u van de warmte genieten. De Italiana Camini Alina heeft een vermogen van 8 kW, hiermee is hij uitermate geschikt voor gemiddelde woonruimtes van 100 tot 220 kubieke meter.

BEKIJK DE ALINA

De warmte van de pelletkachel verdeelt over meerdere ruimtes

Binnen het assortiment van Italiana Camini bieden verschillende modellen de mogelijkheid voor kanalisatie. Een pelletkachel met kanalisatie heeft naast een normale uitgang voor warmte nog 1 of 2 extra uitgangen waar warme lucht uitblaast. Op deze uitgangen kunnen kanalen worden aangesloten die de warmte transporteren en zo kan met één toestel meerdere ruimtes verwarmd worden. De hoeveelheid warme lucht kan per kanaal geregeld worden om zo de warmte naar wens te verdelen.

BEKIJK HET ASSORTIMENT MET KANALISATIE

De pellet-inbouwhaarden van Italiana Camini

De inbouw pellethaarden van Italiana Camini zijn de perfecte oplossing om een oude haard die teveel rook produceert, niet voldoende verwarmt of te veel hout verbruikt te vervangen voor een efficiënt, schoon en zuinig toestel. De inbouw pellethaarden zijn eenvoudig in te bouwen, werken automatisch en zijn programmeerbaar. Daarnaast biedt dit type pellethaard ook de mogelijkheid om de warme lucht van het toestel te transporteren naar andere ruimtes middels kanalisatie.

ONTDEK DE PELLET-INBOUWHAARDEN

Warme luchtpelletkachels

De luchtpelletkachels van Italiana Camini produceren warme lucht voor de verwarming van één of meerdere ruimtes door natuurlijke trek of middels geforceerde ventilatie met een ventilator. De pelletkachels van Italiana Camini worden gevoed met pellets. Door de relatieve lage prijs van deze brandstof, verlaagt u de verwarmingskosten van uw woning. Door de hoge mate van verbranding stoten de toestellen relatief weinig uit. Zo stookt u dus op een milieuvriendelijke manier voor een relatief lage prijs.

Bekijk alle luchtpelletkachels

Warm water pelletkachels

De CV-pelletkachels van Italiana Camini zijn ontworpen om een woning te verwarmen, indien gewenst ook het warmtapwater. Deze toestellen worden aangesloten op de CV-installatie en zorgen voor warm water in alle radiatoren van de woning. Dit zorgt niet alleen voor een besparing op de vaste lasten, het is ook nog eens milieuvriendelijke oplossing. Pellets zijn namelijk goedkoop en is een ecologische brandstof.

Laat u inspireren door de pelletkachels van Italiana Camini

Bezoek hét Experience Center van HAVÉ Verwarming en ervaar de enorme collectie pelletkachels van Italiana Camini.

BEZOEK HAVÉ