Stalen kachels en haarden

Stalen kachels en haarden

Sfeer en comfort komen samen

adjustments Filters
Plaatstaal
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

Plaatstalen kachel

Plaatstalen kachels hebben meestal een strakkere uitstraling dan gietijzeren kachels. Ze geven over het algemeen directe stralingswarmte af en sommige modellen geven ook convectiewarmte. Convectiewarmte is warmte die zich doormiddel van omhooggaande lucht verplaatst. De plaatstalen kachel is snel warm (aan de buitenkant) en reageert ook sneller op wisselingen in luchttoevoer. Zet je de kachel wat lager (luchttoevoer terugzetten en minder hout in de kachel) dan zal deze directer reageren door wat in warmte af te nemen dan een gietijzeren variant en veel sneller dan een spekstenen versie.

Verschillende plaatstalen kachels zijn uitgevoerd als convectiekachel. Dit is te zien aan een rooster aan de bovenzijde van de kachel. Naast de directe stralingswarmte geven deze kachels dus ook convectiewarmte af. Convectiewarmte verplaatst zich beter door de ruimte, zeker als het gecombineerd wordt met een ventilator. Deze warmte is ook wat behaaglijker dan de directe stralingswarmte.

Type en soorten kachels en haarden:

Bij HAVÉ Verwarming zijn haarden en kachels in vele soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er vrijstaande gashaardeninbouw gashaardeninzet gashaarden en hangende gashaarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Ontdek onze merken 

Het assortiment van HAVÉ Verwarming bestaat uit zowel plaatstalen, gietijzeren, speksteen en natuurstenen kachels. We hebben verschillende type sfeerhaarden zoals houtkachelsgashaardenpelletkachelsbio ethanol haarden en elektrische haarden van merken zoals: Altech Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsenNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders

Bezoek ons Experience Center 

 Bij ons in het Experience Center hebben we een uitgebreid gamma aan plaatstalen kachels voor u klaar staan. 

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google