Doorkijkhaard

Doorkijkhaard

Sfeer en comfort komen samen

De doorkijkhaard of -kachel wordt vaak ingezet om een grote ruimte te delen (roomdivider) of om juist twee afgesloten ruimten meer met elkaar te verbinden. De voordelen zijn onder andere dat het vuur van meerdere kanten te zien is. Daarnaast is de Lees meer

De doorkijkhaard of -kachel wordt vaak ingezet om een grote ruimte te delen (roomdivider) of om juist twee afgesloten ruimten meer met elkaar te verbinden. De voordelen zijn onder andere dat het vuur van meerdere kanten te zien is. Daarnaast is de warmteverspreiding van de haard ook beter omdat de doorkijkhaard of doorkijkkachel aan beide ruimtes warmte kwijt kan.

Lees minder
adjustments Filters
Doorkijk
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De voordelen van een doorkijkhaard

Een doorkijkhaard, ook wel een tunnelhaard of roomdivider genoemd, is een toegevoegde waarde voor elk vertrek. Door de doorkijkhaard te plaatsen als roomdivider in één ruimte of tussen twee ruimtes ontstaat er een stijlvolle afscheiding in huis.

Een doorkijk haard maakt het mogelijk om te genieten van warmte en een prachtig vlammenspel vanuit meerdere ruimtes. Een doorkijkhaard wordt in een muur of wand geplaatst, waar het haardvuur aan beide kanten/ ruimtes zichtbaar is. Ook verwarmt een doorkijkhaard twee ruimtes. Zo bespaart u energie en energiekosten.

Afbeelding
Afbeelding

Doorkijkhaard hout

Naast doorkijk kachels zijn haarden en kachels in vele soorten en maten te verkrijgen. Het belangrijkste verschil wordt gemaakt in het type brandstof. Bij ons vindt u dan ook houtkachels in de vorm van een doorkijkhaard. Een houthaard als roomdivider levert u aan twee kanten een knisperend haardvuur op. De sfeer van een houthaard is ongeëvenaard. Het knisperende vuur van meerdere kanten bewonderen geeft een ongekende luxe. Daarbij verwarmt u direct twee ruimtes.

 

Doorkijkhaard gas en bio-ethanol

Ook in ons uitgebreide assortiment gashaarden komt u doorkijkhaarden tegen. Met levensechte, flikkerende vlammen en het bedieningsgemak leent ook de gashaard zich perfect als roomdivider. Met één druk op de knop verwarmt u twee ruimtes en geniet u op meerdere plekken van uw haardvuur. Doorkijkhaarden zijn ook verkrijgbaar als bio-ethanolhaard.

Afbeelding
Afbeelding

Doorkijkhaard elektrisch

Elektrische haarden hebben veel voordelen. Er is geen gasaansluiting nodig, geen mogelijke rookoverlast en toch een echte sfeermaker in huis. Ook elektrische haarden kunnen als doorkijkhaard gebruikt worden. Met speelse vlammen aan beide kanten van de kamer heeft u zo een blikvanger in meerdere vertrekken.

Ontdek onze merken

Naast doorkijkhaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals front, hoek, driezijdig, vierzijdig en roomdividers van merken zoals:

Afbeelding

Leer alles over doorkijkhaarden in ons kenniscentrum

Een haard is een investering. Maar hoe kiest u het toestel die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Welk rendement aan warmte kan mijn ruimte aan zonder dat een goede verbranding verloren gaat? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken? Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:
Veelgestelde vragen over houtkachels
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe stook ik mijn houtkachel?

Bij het stoken van een houtkachel is het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Dat doet u door gebruik te maken van de Zwitserse stookmethode. Bij deze methode steekt u de kachel van boven naar beneden aan in plaats van andersom. Hoe deze methode precies werkt, kunt u terugvinden in ons kenniscentrum.

Welke types houtkachels zijn er?

Het aanbod in verschillende houtkachels is erg groot. Hieronder zetten we deze voor u op een rijtje:

Leest meer over alle verschillende types houtkachels.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

Een houtkachel heeft veel voordelen. Wij zetten er graag een aantal voor u op een rijtje:

 • Sfeer: De vlammen van een écht houtvuur blijft het gezelligste vuurspel dat er is
 • Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare energiebron
 • Kosten: Het is mogelijk om zelf voor hout te zorgen om zo de kosten te verminderen
 • Onafhankelijk: U zit niet vast aan een energiecontract voor gas of elektriciteit
Wat is het rendement van een houtkachel?

Het rendement van een houtkachel is een percentage dat aangeeft hoeveel warmte de kachel oplevert, ten opzichte van de hoeveelheid energie die je erin hebt gestopt. Het vertelt eigenlijk hoeveel warmte er daadwerkelijk in de woonruimte terechtkomt. Het overige percentage verdwijnt door de kachelpijp naar buiten. 

Kan een houtkachel op een bestaande schoorsteen?

Vaak is het niet mogelijk om zonder aanpassingen een bestaande schoorsteen te gebruiken voor een houtkachel. Heeft u bijvoorbeeld een gemetseld rookkanaal? Dan is er veel zuurstofverlies in de betreffende kamer, kost het veel tijd en hout om het kanaal op te warmen, is het moeilijker te vegen en is er meer kans op schoorsteenbranden. Om dit op te lossen kunt u een flexibel kanaal aanleggen.

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de houthaard van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels, waarvan een groot deel brandend opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur van een houtkachel brandt en welk toestel het beste bij u past. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard of kachel vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google