Het knapperende geluid van een blok hout, het altijd wisselende vlammenspel en de warmte van de haard bepalen de sfeer in uw woning. Elke situatie is anders, zo ook elke houthaard of kachel.

Soorten houthaarden en -kachels

Voor elke situatie is er een geschikt model beschikbaar. De volgende modellen houthaarden en kachels bestaan:

Genieten bij een vrijstaande houtkachel

De vrijstaande kachel is een stooktoestel dat afsluitbaar is. Deze kachel kan op bijna elke plek geplaatst worden, zolang er maar een rookkanaal op aangesloten kan worden. De warmte van een houtkachel is erg aangenaam en kan uw gehele ruimte verwarmen. De opties zijn eindeloos bij een vrijstaande kachel. Er is keuze in verschillende designs en materialen. Wilt u een houtkachel met zijruiten, zodat het vuur goed zichtbaar is of wilt u juist een frontmodel?

 

De inzethaard voor elke bestaande situatie

De inzethaard heeft als voordeel dat deze vaak gemakkelijk te installeren is. Een inzethaard wordt meestal in een bestaande situatie geplaatst en daarom hoeft ook niet alles ingrijpend verbouwd te worden. Het rendement van een inzethaard is al snel ongeveer 85%. Er kan dus op een eenvoudige manier een hoog rendement behaald worden. Ook deze haarden zijn er in alle soorten en maten, dus iets passends voor elke situatie.

 

Warmte en sfeer bij de inbouwhaard

Een inbouwhaard die op hout gestookt wordt, is vaak in de plaats gekomen van een open haard. Het is belangrijk om goed op te letten op de inbouwafmetingen. De inbouw houthaard kan goed gebruikt worden als hoofdverwarming, omdat er vaak een rendement van 85% behaald kan worden. Een inbouwhaard heeft altijd een liftdeur of draaideur. Wilt u een moderne houthaard of juist een klassieke? Het assortiment inbouw houthaarden is groot, dus keuze genoeg!

 

De duurzame speksteenkachel

Wilt u alle voordelen van een houtkachel, met daar bovenop het voordeel dat de kachel ook nog eens duurzaam is? Dan is de speksteenkachel de ideale keuze voor u! Een speksteenkachel is omringt met speksteen, een steensoort dat de eigenschap heeft om warmte te bewaren en deze langzaam weer af te geven. Zo kunt u door kort te stoken toch voor een lange tijd genieten van de warmte van de kachel. Zo bespaart u op de kosten, terwijl u ook nog eens duurzaam bezig bent. Wat wilt u nog meer?

 

Een hangende houtkachel voor het ruimtelijke effect

Als uw woning weinig ruimte biedt voor een houtkachel, maar u wilt toch genieten van de warmte en sfeer van een houtkachel, dan is de hangende kachel een goede oplossing. Deze variant zorgt voor een ruimtelijk effect, waardoor de kachel minder plek lijkt in te nemen. Zo kunt u toch genieten van een mooi vuurspel. Er zijn zelfs modellen die draaibaar zijn, zodat u kunt kiezen vanaf welke kant u de warmte en sfeer wilt ervaren.

 

Tot in de late uurtjes genieten met de hout gestookte tuinhaard

Met een hout gestookte tuinhaard neemt u de warmte en sfeer mee naar buiten. Wanneer het wat frisser wordt op een aangename zomeravond, zorgt u met het aansteken van de haard dat u voorlopig nog niet naar binnen hoeft. De perfecte keuze voor elke tuin!

Benieuwd welke variant voor u het beste is? Kom langs bij ons Experience Center in Lunteren en ervaar de houtkachels zelf.