Inbouwhaarden

Inbouwhaarden

Sfeer en comfort komen samen

Inbouwhaarden zijn haarden of kachels die in elk interieur passend te maken zijn. Een inbouwhaard kan bijvoorbeed strak in een vlakke wand worden ingebouwd, zwevend met een schitterend plateau van natuursteen of juist met een moderne of nostalgische schouw er omheen. Lees meer

Inbouwhaarden zijn haarden of kachels die in elk interieur passend te maken zijn. Een inbouwhaard kan bijvoorbeed strak in een vlakke wand worden ingebouwd, zwevend met een schitterend plateau van natuursteen of juist met een moderne of nostalgische schouw er omheen. Inbouwhaarden zijn verkrijgbaar als gashaard, houtkachel, pelletkachel, elektrische haard en tegenwoordig ook als bio-ethanolhaard.

Lees minder
adjustments Filters
Inbouw
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

Eigenschappen en voordelen van inbouw haarden

Inbouwhaarden zijn een perfecte bron van warmte en een sfeervolle toevoeging aan uw interieur. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist De sfeer en beleving van een open haard
 • checklist Veel inbouwmogelijkheden: schouw, wand, ombouw of speciaal ontworpen haardmeubel
 • checklist Door de vele beschikbare ontwerpen en materialen altijd passend bij uw interieurstijl.
 • checklist Hoog rendement

 

 

Type en soorten kachels en -haarden

Zoals de naam al doet vermoeden is de inbouwhaard ontworpen om ingebouwd te worden. Zo wordt de kachel prachtig geïntegreerd in uw kamer. U kunt uw inbouw haard aankleden met alle opties die u wenst. Voor iedere situatie is er wel een inbouwhaard te vinden. Haarden en kachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er naast inbouwhaarden ook vrijstaande kachelsinzethaarden en hangende haarden.

Type vuurzicht vrijstaande houtkachels

Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 
2-zijdige haard of hoekhaard De naam zegt het al, een hoekhaard wordt op een hoek geplaatst. Hierdoor kijkt u zowel via de voorzijde als via een zijkant naar het vuur.
3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De haard wordt vaak in een ombouw geplaatst.
Doorkijk-/ tunnelhaard Bij een doorkijk-/ tunnelhaard kijkt u door de haard heen. De afwezigheid van een achterwand vergroot het ruimtelijk effect. Dit type haard is perfect om twee ruimtes stijlvol met elkaar te verbinden en wordt vaak in een wand geplaatst.

Hoeveel vermogen heb ik nodig?

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in? 

Het nationale vermogen wordt ook wel de warmteopbrengst genoemd. Dit wordt uitgedrukt in kW. Hoe meer kilowatt, hoe meer warmte de kachel of haard kan afgeven.

De keuze van de warmteopbrengst of het vermogen is belangrijk en afhankelijk van de volgende factoren:

 • Of de haard of kachel als hoofd- of sfeerverwarming dient
 • De grootte van de ruimte die de kachel of haard mag verwarmen
 • De isolatie van het pand
 • Aanwezigheid van centrale verwarming
 • Wanneer de haard of kachel wordt gestookt
Vrijstaande houtkachel Altech

Ontdek onze merken

Inbouwhaarden, maar ook andere type haarden, zoals inzethaarden, hanghaarden en vrijstaande kachels en -haarden verkopen wij van merken zoals:

Leer alles over inbouwhaarden en -kachels in ons kenniscentrum

Een inbouwhaard is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? En hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over inbouwhaarden
Wat is het verschil tussen inbouw- en inzethaarden?

Het grote verschil tussen een inbouw- en inzethaard is als volgt: Een inbouwhaard wordt toegepast in nieuwe situaties, een inzethaard wordt in al een bestaande situatie geplaatst. 

Wat kost een haard inbouwen?

De kosten van het inbouwen van een haard kunnen sterk variëren. Zo verschilt het allereerst in welk type brandstof (gas, hout, elektrisch, bio-ethanol of pellet) u de inbouwhaard aanschaft. Daarnaast maakt het uit hoe u de haard inbouwt; bijvoorbeeld in een schouw, wand, ombouw of een speciaal ontworpen haardmeubel. Ook heeft het wel of niet hebben van een geschikt rookkanaal invloed. Vaak is een inzethaard een goedkopere optie, omdat deze in een al bestaande situatie wordt geplaatst.

Welke haard geeft de meeste warmte?

Welke haard de meeste warmte geeft hangt af van uw situatie en uw warmtewensen. Moet uw haard of kachel bijvoorbeeld de primaire warmtebron worden of heeft u de haard vooral voor sfeer en warmte in de koude wintermaanden? Ook het type brandstof maakt verschil. Voor een passend antwoord op uw situatie kunt u zich het beste laten adviseren in ons Experience Center.

Inbouwhaard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een inbouwhaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google