Inzethaarden

Inzethaarden

Sfeer en comfort komen samen

De inzethaard wordt het meest toegepast in bestaande situaties. Waar u bij een inbouwhaard relatief rigoureuze aanpassingen moet (laten) doen aan uw bestaande situatie, kunt u de inzethaard meestal zonder al te veel breekwerk toepassen. De inzethaarden hebben dan ook meestal een formaat die passend is bij de meeste gangbare Lees meer

De inzethaard wordt het meest toegepast in bestaande situaties. Waar u bij een inbouwhaard relatief rigoureuze aanpassingen moet (laten) doen aan uw bestaande situatie, kunt u de inzethaard meestal zonder al te veel breekwerk toepassen. De inzethaarden hebben dan ook meestal een formaat die passend is bij de meeste gangbare openingen van hout openhaarden. Inzethaarden zijn verkrijgbaar als houthaard, gashaard, pellethaard, elektrische inzethaard en bio-ethanolhaard

Lees minder
adjustments Filters
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

Ervaar het gemak van een inzethaard

Het plaatsen van een inzet haard in een bestaande open haard is heel eenvoudig. Een kwestie van op (laten) meten welke ruimte u heeft, na (laten) gaan wat de afvoerdiameter is en u dan bij HAVÉ Verwarming, in het grootste Experience Center van Nederland, laten informeren over de mogelijkheden die u heeft, in uw zoektocht naar een perfecte inzethaard. Profiteer van een vele malen hoger rendement en aangename warmte.

Bezoek Experience Center have-arrow

Inzethaard kopen

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een inzethaard te kopen. Alleen waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf van zo'n inzethaard?

Bij HAVÉ Verwarming hebben wij een team vol experts die graag al uw vragen beantwoorden en u voorzien van een passend advies. U bent van harte welkom in ons Experience Center om verschillende modellen te bewonderen. Een afspraak maken is niet nodig! 

 

Type vuurzicht

Bij inzethaarden zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken bij de inzethaarden onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Bij een fronthaard kijkt u via de voorzijde naar het vuur.
2-zijdige haard of hoekhaard Dit type haard is in een hoek van een muur ingebouwd. Via zowel de voorzijde als een zijkant geniet u van het vlammenspel.
3-zijdige haard Bij dit type haard kijkt u zowel via de voorzijde als via beide zijkanten naar het vlammenspel.

Eigenschappen en voordelen van inzethaarden

Een inzethaard heeft de uitstraling van een inbouwhaard, echter hoeft er bij een inzethaard geen breekwerk aan te pas te komen. Maar dit is niet de enige unieke eigenschap, hieronder zetten we graag alle voordelen op een rij:

 • checklist Gemakkelijk te plaatsen
 • checklist Geen tot weinig breekwerk
 • checklist Lage installatiekosten
 • checklist Strakke uitstraling
Inzethaard hout

Ontdek onze merken

Naast inzethaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals vrijstaande kachels, inhouwhaarden en hangende haarden en kachels van merken zoals:

Type en soorten inzethaarden

Inzethaarden zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Afvoer en aansluiting van een inzethaard

Heel eenvoudig zo'n inzethaard, maar hoe zit het eigenlijk met de aansluiting en de afvoer? Dat verschilt per inzethaard. Een bio-ethanol of een elektrische inzethaard hebben beide geen afvoer nodig omdat er geen rookgassen worden gecreëerd. Voor een hout, pellet en gas inzethaard moet er wel een afvoer worden aangesloten. 

 

Leer alles over haarden en kachels in ons kenniscentrum

Een inzethaard is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over inzethaarden
Wat kost een inzethaard?

De kosten van een inzethaard zijn zeer verschillend. Dat heeft te maken met het feit dat u een inzethaard in verschillende brandstoffen kunt aanschaffen. U kunt de prijs per product inzien op onze website.

Wat is het verschil tussen inbouw- en inzethaarden?

Het grote verschil tussen een inbouw- en inzethaard is als volgt: Een inbouwhaard wordt toegepast in nieuwe situaties, een inzethaard wordt in al een bestaande situatie geplaatst. 

Wat te doen met een oude open haard?

Wanneer uw oude open haard niet meer in gebruik is, of toe is aan vernieuwing, is een inzethaard een perfecte oplossing! De maten van een inzethaard zijn vaak aangepast naar de standaard maten van een open haard. Zo kunt u zonder een al te grote ingreep uw open haard vervangen door een inzethaard. Een groot voordeel hiervan is dat uw rendement een stuk hoger wordt. Het rendement van een open haard komt meestal niet hoger dan 10% en een inzethaard behaalt al snel een rendement van 70%.

Kan je een open haard dichtmaken?

Het is mogelijk om een open haard dicht te maken, ofwel van een open systeem een gesloten systeem te maken. U kunt hiervoor kiezen voor een inzethaard te plaatsen in de open haard. Kom naar ons Experience Center in Lunteren om verschillende inzethaarden te bewonderen!

Welke haard geeft de meeste warmte?

Welke haard de meeste warmte geeft hangt af van uw situatie en uw warmtewensen. Moet uw haard of kachel bijvoorbeeld de primaire warmtebron worden of heeft u de haard vooral voor sfeer en warmte in de koude wintermaanden? Ook het type brandstof maakt verschil. Voor een passend antwoord op uw situatie kunt u zich het beste laten adviseren in ons Experience Center.

Inzethaard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een inzethaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Experience Center HAVÉ Verwarming

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google