Stalen houtkachel

Stalen houtkachel

Sfeer en comfort komen samen

Stalen kachels zijn over het algemeen iets strakker qua uitstraling en zijn makkelijk stookbaar dan een gietijzeren kachel. De stalen houtkachel warmt snel op en wanneer u de kachel tempert of minder hout gebruikt, Lees meer

Stalen kachels zijn over het algemeen iets strakker qua uitstraling en zijn makkelijk stookbaar dan een gietijzeren kachel. De stalen houtkachel warmt snel op en wanneer u de kachel tempert of minder hout gebruikt, koelt deze ook relatief snel weer af. Zoals de naam al doet vermoeden worden stalen houtkachels uit vlak plaatstaal gebogen, waardoor er weinig vormvrijheid is. Stalen houtkachels zijn in tegenstelling tot de gietijzeren exemplaren dubbelwandig. Hierdoor verspreiden de stalen exemplaren zowel straling- als convectiewarmte. In ons kenniscentrum leest u meer over de verschillen tussen plaatstalen en gietijzeren houtkachels.

Lees minder
adjustments Filters
Hout
Plaatstaal
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De voordelen van een stalen houtkachel

- Convectiewarmte
- Hoog rendement
- Relatief licht qua gewicht
- Strakke en vaak moderne uitstraling

De verschillen tussen stalen- en gietijzeren kachels

Er zit verschil tussen een stalen en een gietijzerenkachel. Stalen kachels zijn een stuk duurzamer. Tenzij een gietijzeren houtkachel goed onderhouden wordt, dan gaat zo'n kachel vaak wel tientallen jaren mee. Doordat gietijzer in een mal wordt gegoten, is het mogelijk om hier allerlei figuren en vormen in aan te brengen. Tevens kan door middel van een emaillen laag een kleur worden aangebracht. De gietijzeren modellen geven voornamelijk stralingswarmte, wat inhoudt dat het voornamelijk rondom aangenaam warm wordt.

Plaatstalen houtkachels geven daarentegen meer convectiewarmte, waardoor grotere ruimtes volledig verwarmd kunnen worden. Dit zorgt voor een hoog rendement dat tot wel 90% kan oplopen, waardoor een behaaglijke warmte kan worden verkregen in de ruimte en er daarnaast bespaard kan worden op de centrale verwarming in huis. De plaatstalen houtkachels zijn vaak rechttoe rechtaan en passen goed in een strak en hedendaags interieur.

Kom naar ons Experience Center 

Meer weten over houtkachels? Kom dan naar ons Experience Center. Daar staan onze adviseurs klaar om u er alles over te vertellen!

Ontdek al onze merken 

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaardenpelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech, Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsen, K-StoveNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google