Zijn dat nu echte vlammen? Die vraag krijg je bij een Dimplex haard met Opti-myst® technologie vaak. Met deze technologie bewijst Dimplex dat licht en waternevel al genoeg zijn om 'vlammen' te kunnen zien.

Hoe werkt het?

Bij een Dimplex elektrische haard met Opti-myst® technologie bevindt zich onder het gloeibed een watertank. Een vernevelaar produceert vanuit de watertank een nevel van water. Achter de watertank bevinden zich lampen die de lucht verwarmen, waardoor de nevel naar boven getransporteerd wordt. Deze opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. Daardoor ontstaat een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij echte vlammen. Hierbij is een donkere achterkant niet nodig, zodat het drie dimensionele vuureffect van alle kanten bekeken kan worden. De vlammen reageren natuurlijk en bewegen op de wind, waardoor het realistische effect vergroot wordt.

De werking van Opti-myst technologie

Regelbaar

De hoogte van de vlammen is regelbaar en volkomen veilig. De waterdamp bevordert een goede vochthuishouding in huis en en de damp is vrij van fijnstof. Ook beschikken diverse modellen over een ingebouwd verwarmingselement. Deze zijn regelbaar in twee standen.

Onderhoud

Omdat er met water gewerkt wordt is af en toe onderhoud aan de Opty-Myst haard aan te raden. Afhankelijk van de hardheid van het water of dat u ontkalkt water gebruikt kunt u hem vaker schoonmaken.