De Dimplex elektrische haard met Opti-Virtual® technologie creëert een haardvuur door middel van illusie.

Elektrische haarden met een extra dimensie

Het merk Dimplex investeert veel tijd en geld in onderzoek en in de ontwikkeling van het ultieme vlammenspel voor hun elektrische haarden. Een indrukwekkende lijn van Dimplex zijn de haarden die voorzien zijn van de Opti-Virtual® techniek. Met deze techniek voegt Dimplex een extra categorie sfeerhaarden toe aan de bestaande haarden

De Opti-Virtual® is weliswaar een elektrische haardenlijn, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. De techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Een principe dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op toneel en in musea. Faber heeft de techniek verfijnd voor de nieuwe Opti-Virtual®, die in elke ruimte eenvoudig en naar eigen smaak kan worden ingebouwd.

Hoe werkt het?

Elke elektrische haard met de Dimplex Opti-Virtual® technologie gebruikt de nieuwste HDTV-technieken om een vuurbeeld van vlammen en vonken te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 'Pepper's Ghost' principe. Dit is een manier voor het maken van illusies die ook wordt gebruikt in musea, theaters en bijvoorbeeld grote attracties. Het geluid van knisperend hout maakt de beleving compleet.

De vlammen lijken levensecht, maar de haard geeft geen warmte af. Daarom is deze haard ook geschikt voor ruimtes waarin relatief weinig toezicht mogelijk is.

Onderhoud

Een haard met het Opti-Virtual systeem heeft geen onderhoud nodig. Hoogte een keer een stofdoek over de schuine ruit bij de Single en Double