Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, hout- of pelletkachels. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van...
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt....
Openhaard vervangen door een inzethaard
Een houtkachel, een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Houtkachels kennen veel voordelen, maar bij de aankoop van...

Filter berichten op categorie
 1. Ontdek de voordelen van een speksteenkachel

  Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.

 2. Waarom kiezen voor een pelletkachel?

  Een pelletkachel is een kachel die brandt op pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels die van schoon afvalhout komen.

 3. Dé Altech pelletkachel

  Na het succesverhaal van de speksteen houtkachels, heeft Altech besloten om ook pelletkachels op de markt te brengen. Op deze manier komen ze de overheid en de consument tegemoet in een milieuvriendelijkere kachel. 

 4. Pelletkachel versus houtkachel

  Hieronder lichten wij toe wat de verschillen zijn tussen de pelletkachel en de houtkachel:  

    • De pelletkachel werkt op pellets. Pellets zijn tot staafjes geperst houtafval.

 5. Subsidie op pelletkachels stopt!

  Sinds 1 januari 2016 was het mogelijk om subsidie te ontvangen op de aankoop van een pelletkachel. Helaas wilde Staatssecretaris Stientje van Veldhoven deze mooie en besparende techniek niet langer financieel ondersteunen. Per 1 januari 2020 is deze subsidieregeling dan ook geschrapt!

 6. Hoeveel geluid maakt een pelletkachel?

  Pelletkachels hebben veel voordelen, maar een nadeel is het geluid dat deze kachels kunnen maken. We hebben hieronder de informatie over het geluid van pelletkachels voor u op een rijtje gezet.

 7. Welk type buitenhaard past bij mij?

  Het is volop mooi weer in Nederland en de vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent buiten genieten, bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Met de warmte van een buitenhaard geniet u nog meer van de zomerse momenten.

 8. ECODESIGN 2020: Wat houdt het in?

  Vanaf 1 januari 2020 is het voor retailers niet meer toegestaan om hout- of pelletkachels te verkopen die niet aan de EcoDesign-normering voldoen.

 9. Regelgeving aansluiten kachels en haarden

  De Nederlandse overheid heeft eindelijk duidelijk gemaakt hoe een pelletkachels, houtkachels en gashaarden aangesloten mogen worden.

 10. Kachels en haarden zonder afvoer

  Heeft u thuis geen schoorsteen maar wilt u wel graag een kachel. Dat is geen probleem! Hier zijn genoeg oplossingen voor, HAVÉ Verwarming geeft u advies

 11. Bereken het benodigde vermogen (kW) voor uw haard of kachel

  De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?

 12. Onderhoud aan een pelletkachel

  Pelletkachels hebben over het algemeen een rendement van tot de 90% en realiseren daardoor een bijna volledige verbranding. Dit zorgt ervoor dat een pelletkachel, in vergelijking met een reguliere houtkachel, veel minder CO2-uitstoot en dat er veel minder asresten overblijven. Dit betekent overigens niet dat een pelletkachel geen onderhoud nodig heeft.

Pagina

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een haard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren en informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 9,2
  Klanten beoordelen ons met een 9,2