Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels of bio-ethanol haarden. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

Filter berichten op categorie
 1. Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
  Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
 2. Waarom kiezen voor een pelletkachel?
  Een pelletkachel is een kachel die brandt op pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels die van schoon afvalhout komen.
 3. Dé Altech pelletkachel
  Na het succesverhaal van de speksteen houtkachels, heeft Altech besloten om ook pelletkachels op de markt te brengen. Op deze manier komen ze de overheid en de consument tegemoet in een milieuvriendelijkere kachel. 
 4. Pelletkachel versus houtkachel
  Hieronder lichten wij toe wat de verschillen zijn tussen de pelletkachel en de houtkachel:   De pelletkachel werkt op pellets. Pellets zijn tot staafjes geperst houtafval.
 5. Subsidie op pelletkachels stopt!
  Sinds 1 januari 2016 was het mogelijk om subsidie te ontvangen op de aankoop van een pelletkachel. Helaas wilde de overheid deze mooie en besparende techniek niet langer financieel ondersteunen. Per 1 januari 2020 is deze subsidieregeling dan ook geschrapt.
 6. Hoeveel geluid maakt een pelletkachel?
  Pelletkachels hebben veel voordelen, maar een nadeel is het geluid dat deze kachels kunnen maken. We hebben hieronder de informatie over het geluid van pelletkachels voor u op een rijtje gezet.
 7. Welk type buitenhaard past bij mij?
  Het is volop mooi weer in Nederland en de vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent buiten genieten, bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Met de warmte van een buitenhaard geniet u nog meer van de zomerse momenten.
 8. Kachels en haarden zonder afvoer
  Heeft u thuis geen schoorsteen maar wilt u wel graag een kachel? Dat is geen probleem Hier zijn genoeg oplossingen voor, waar wij u graag over adviseren.
 9. Regelgeving aansluiten kachels en haarden
  De Nederlandse overheid heeft eindelijk duidelijk gemaakt hoe een pelletkachels, houtkachels en gashaarden aangesloten mogen worden.
 10. ECODESIGN 2020: Wat houdt het in?
  Vanaf 1 januari 2020 is het voor retailers niet meer toegestaan om hout- of pelletkachels te verkopen die niet aan de EcoDesign-normering voldoen.
 11. Bereken het benodigde vermogen (kW) voor uw haard of kachel
  De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?
 12. Onderhoud aan een pelletkachel
  Pelletkachels hebben over het algemeen een rendement van tot de 90% en realiseren daardoor een bijna volledige verbranding. Dit zorgt ervoor dat een pelletkachel, in vergelijking met een reguliere houtkachel, veel minder CO2-uitstoot en dat er veel minder asresten overblijven. Dit betekent overigens niet dat een pelletkachel geen onderhoud nodig heeft.
Pagina

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google