Hoelang een haard met een fles bio-ethanol van 1 liter brandt, hangt helemaal af van het type haard, omgevingsfactoren en op welke capaciteit er wordt gebrand.

Zo verbruikt een kleine haard minder bio-ethanol dan een grote haard en is het verbruik in een tochtige omgeving hoger. Door de zuurstoftoevoer te regelen, kan het vermogen en dus het verbruik van de haard worden geregeld.  

Type haard  

Ter illustratie, een bio-ethanolhaard van Cocoon Fires heeft een verbruik van 0,3 liter per uur en verwarmt met een vermogen van 3 kW/u gemiddeld een ruimte van 35 m². Deze haard brandt met een 1 liter fles bio-ethanol met hoog zuiverheidsgehalte ruim 3 uur.

Een grotere haard zoals de Icon Fires Slimline Firebox 2650 met Slimline 1400 Brander heeft een vermogen van 9,8 kW/u en verwarmt een ruimte tot wel 77m². Het gemiddelde verbruik van deze haard ligt met 0,90 liter per uur dan ook hoger dan een kleinere haard. Met een fles van 1 liter bio-ethanol brandt deze haard ruim een uur. De haard heeft een brandstofcapaciteit van ongeveer 8 liter. Met een volle brandstoftank brandt de haard ongeveer 9 uur.  

Bezoek ons Experience Center voor een advies op maat

Kom voor een advies op maat naar het Experience Center van HAVÉ Verwarming. Daar staan onze adviseurs klaar om u verder te helpen bij uw zoektocht naar een bio-ethanolhaard.