Een van de meest verkochte houtkachels in Nederland is de JAcobus houtkachel. Een degelijke, oer-Hollandse houtkachel voor de echte fanatieke stoker! Kent u hem al?

JAcobus houtkachel

Janco de Jong produceert en ontwerpt al ruim 30 jaar houtkachels. Het nieuwe model, de JAcobus is een oer-Hollands product dat is ontstaan dankzij jarenlange ervaring en vakmanschap. De JAcobus is een tijdloos model dat verkrijgbaar is in meerdere uitvoeringen en past in iedere woonkamer.

Voordelen

De JAcobus heeft vele voordelen. Om te beginnen met de bediening, met zijn 1-knopsbediening is de JAcobus gemakkelijk te bedienen. Janco de Jong biedt u levenslange garantie op het staal en hang- en sluitwerk van de kachel. Daarnaast heeft de JAcobus een zeer hoog rendement waardoor de uitstoot beperkt en het ruitje mooi schoon blijft. Ook verbruikt deze kachel minder hout door het hoge rendement.

Verschillende varianten

De JAcobus houtkachel is te verkrijgen in verschillende varianten met een eigen vermogensbereik. Daarbij is het ook mogelijk om de JAcobus Basis-, Doorkijk- en Kook-uitvoeringen in te korten of te verlengen.

JAcobus 6: Heeft een vermogen van 3,5 tot 7 KW en kan hiermee ruimtes tot 120 m3 verwarmen.

JAcobus 9: Heeft een vermogen van 5 tot 10 KW en kan hiermee ruimtes vanaf 120 m3 verwarmen.

JAcobus 12: Heeft een vermogen van 7 tot 14 KW en kan hiermee ruimtes tot 250 m3 verwarmen.

JAcobus Basis: De JAcobus is een stoere houtkachel die geschikt is voor elke huiskamer waar gezelligheid voorop staat. De JAcobus kachels zijn van hoge kwaliteit en behoren tot de houtkachels met het hoogste rendement. Wat deze kachels zo uniek maakt, is het verbrandingssysteem. Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is de uitstoot van koolmonoxide (CO) en fijnstof veel lager. De vorming van PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is zelfs met 400% gereduceerd! Het verbrandingssysteem van de JAcobus houtkachel is zo revolutionair dat octrooi is verleend.

JAcobus Beton: Deze kachel is voorzien van een toffe betonlook. Echter is de betonlook niet het enige wat deze kachel zo speciaal maakt. Door de compacte structuur en specifieke mineraalsamenstelling kan de kachel ook extra goed de warmte vasthouden. Het voordeel van de hoge warmtegeleidingsvermogen is dat de kachel snel en gelijkmatige opwarmt.

JAcobus Kook: De warmte die houtkachel afgeeft, kan nog beter worden benut door er ook mee te koken. Daarom is er een kachel ontwikkeld met drie kookpitten en een extra beschermrand. Het is zelfs mogelijk om de JAstoof oven hierop te monteren. Zo kunt u met de JAcobus Kook houtkachel genieten van de warmte en tegelijkertijd heerlijke gerechten klaarmaken.

JAcobus Doorkijk: De naam zegt het eigenlijk al, de JAcobus Doorkijk heeft aan twee kanten een ruit en zo kunt u vanaf meerdere hoeken het vlammenspel bewonderen. Zo is dit model te gebruiken als een roomdivider, ofwel een kachel die 2 ruimtes scheidt. Verder is dit model qua bijvullen en bediening te vergelijken met de overige modellen.

Accessoires

Er zijn rondom de JAcobus kachels vele mogelijkheden. Zo kan de kachel ingekort of verlengd worden. Daarnaast kan de afvoerpijp zowel aan de achterzijde of aan de bovenkant worden aangesloten. Daarbij kunnen er veel extra’s worden toegevoegd aan de kachel. Zo kan er bij alle varianten een oven tussen het rookkanaal worden bevestigd, zodat er u niet alleen kunt koken, maar ook kunt bakken. Daarbij zijn er diverse roestvrijstalenproducten bij te bestellen zoals een theepot, waterketel, koekenpan en een bekerhouder.

Vervolgens zijn er verschillende houtbakken verkrijgbaar waarin u uw houtblokken netjes kunt opbergen én is er de mogelijkheid om een lade toe te voegen aan de kachel waarin u bijvoorbeeld aanmaak- en schoonmaak materiaal kunt bewaren. Echter is deze lade uitsluitend te monteren op de basis- en betonuitvoering met een standaardafmeting.

Tot slot kunt u een achterplaat laten monteren om de muur te beschermen tegen de warmtestraling. Ook is er een vloerplaat leverbaar, natuurlijk in dezelfde kleur als de kachel. Deze is beschikbaar in verschillende afmetingen om te matchen met de gekozen JAcubus houtkachel. Naast dat de voorzet ­vloerplaat het plaatje compleet maakt, heeft het ook nog de functie om asdeeltjes op te vangen wanneer u bijvoorbeeld aan het poken bent in de kachel. Een must bij een pvc- of houten vloer om het plaatje compleet te maken.

Ontdek zelf de JAcobus houtkachel

Bent u benieuwd naar de JAcobus houtkachels? Kom langs bij ons Experience Center in Lunteren en laat u adviseren door de specialisten.