Altech
speksteenkachels

Al bijna een halve eeuw geleden importeerde Altech de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Ze raakten geïnspireerd door de unieke eigenschappen van speksteenkachels. Daardoor besloten het merk zelf, in het midden van het land, speksteenkachels te ontwerpen en produceren. En met succes, want Altech maakt in Hoevelaken inmiddels al ruim 4 decennialang oerdegelijke houtkachels en pelletkachels gemaakt van speksteen.

Bekijk het Altech aanbod have-arrow
Afbeelding
Vooruitstrevend en innovatief

Kwaliteit van oer-Hollandse bodem

Al bijna een halve eeuw geleden importeerde Altech de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Ze raakten geïnspireerd door de unieke eigenschappen van speksteenkachels. Daardoor besloten het merk zelf, in het midden van het land, speksteenkachels te ontwerpen en produceren. En met succes, want Altech maakt in Hoevelaken inmiddels al ruim 4 decennialang oerdegelijke houtkachels en pelletkachels gemaakt van speksteen.

Ambacht ipsum

Kwaliteit van oer-Hollandse bodem

Elke speksteenkachel wordt in Hoevelaken met liefde en passie, steen voor steen met de hand opgebouwd. Vakmanschap staat bij Altech centraal. Bij Altech nemen ze alleen genoegen met het beste, daarom gebruiken ze alleen zuiver speksteen van de hoogste kwaliteit. Doordat de kachels met de hand opgebouwd worden, profiteert u van Hollands ambacht van de hoogste kwaliteit!

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

De verslavende, aangename warmte van Altech speksteenkachels

Heeft u weleens voor een ‘gewone’ stralingskachel gestaan? Heerlijke warmte. Toch ervaren mensen soms het “warme buik, koude rug gevoel”. Bij Altech speksteenkachels werkt het anders: de infrarode straling die het speksteen afgeeft is vergelijkbaar met de opwarming door de infraroodstraling van de zon.

De stralings- of accumulatiewarmte van Altech is zo intens, dat het niet alleen de lucht en de ruimte verwarmt, maar ook écht uw gehele lichaam. Dit verklaart het fijne warmtegevoel. Koude voeten horen er met een Altech speksteenkachel niet langer bij. Zelfs de muren worden mee verwarmd. Bovendien gaat veel minder warmte verloren door ventilatie, terwijl drogere wanden beter isoleren. Een Altech verspreidt een zachte, gelijkmatige warmte.

Infraroodstraling wordt o.a. toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Daarbij helpt het spieren te ontspannen, bloeddruk te stimuleren en de weerbaarheid tegen infecties te bevorderen. Terwijl er minder sprake is van stofverplaatsing of uitdroging dan bij andere verwarmingsbronnen. Altech speksteenkachels: verslavend, maar tegelijkertijd gezond.

Ultieme warmte

Waarom een speksteen houtkachel van Altech?

Om daar een antwoord op te geven leggen we graag eerst uit wat speksteen is? Speksteen is een natuursteen dat bestaat uit verschillende mineralen, waarvan talk en magnesiet al 90% vormen. Talk zorgt voor de zachte finish en bewerkbaarheid en magnesiet zorgt ervoor dat een speksteenkachel warmte snel opneemt en geleidt. Het meeste speksteen dat gebruikt wordt voor houtkachels komt uit Finland. De massa van het harde steen is geschikt om langdurig te verwarmen en het neemt energie snel op, waardoor de stralingswarmte de ruimte goed opwarmt. Nu u weet wat speksteen is, leggen wij graag uit waarom u moet kiezen voor een speksteen houtkachel van Altech.

Redenen voor een Altech speksteen kachel

Reden 1: Gelijke warmte verspreiding Het voornaamste voordeel is dat niet alleen de lucht verwarmd wordt, maar het speksteen juist de warmte verspreidt door de stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat alles in de kamer gelijkmatig verwarmt. Zo blijft u niet achter met koude meubels en droge lucht.

Reden 2: Verantwoord Volgens Altech hoeft het milieu geen schade op te lopen door het stoken met een speksteenkachel. Dit komt doordat deze kachels niet te snel heet worden, zoals bij veel houtkachels het geval is. Het gevolg van te snelle verhitting is dat hout niet volledig verbrandt, waardoor schadelijke stoffen ontstaan. Innovatiebureau Synthens heeft kachels met stralingswarmte onderzocht op milieuvriendelijkheid en deze bleken amper vervuiling op te leveren. Doordat de warmte beter verspreidt, is er minder warmte nodig om een hele ruimte te verwarmen. Toch blijft verantwoord stoken ook een kwestie van op te juiste manier stoken en het juiste hout gebruiken. Lees daar meer over op verantwoord stoken.

Ontdek de kracht van
een Altech speksteenkachel

Afbeelding

Dé speksteen houtkachels van Altech

Met een Altech speksteen houtkachel realiseert u niet alleen een prachtig houtvuur, maar geniet u ook van heerlijke intense warmte. Altech combineert namelijk de kracht van speksteen met innovatieve toepassingen. Dit resulteert in duurzame houtkachels die makkelijk te bedienen zijn, minimaal hout verbruiken en maximale warmte en sfeer afgeven.

En wist u bijvoorbeeld dat speksteen als een soort accu werkt? Het slaat de warmte van het vuur op en geeft het over een periode tot wel 12 uur af aan de omgeving. Zo haalt u met onze speksteenkachels meer warmteafgifte uit hetzelfde blok hout. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Bekijk de speksteen kachels have-arrow

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Met de Altech speksteen pelletkachel combineert u de unieke eigenschappen van een speksteenkachel met de voordelen van een pelletkachel. Mede dankzij het minimale pelletverbruik dat gerealiseerd wordt door het unieke micro-vergassing systeem in combinatie de eenvoudige regeling zorgen voor gebruiksgemak en een heerlijke infrarode warmte dankzij het speksteen. Dankzij de grote brandkamer zijn de speksteen pelletkachels uitvoerbaar met wel drie verschillende branders. Kiest u voor een laag vermogen of juist meer warmte voor uw woonruimte? Constante stralingswarmte zorgt voor een comfortabel resultaat. Een gezond klimaat in de woning met betere luchtvochtigheid en minder verplaatsing van stof.

Bekijk de speksteen pelletkachels have-arrow

Uitgelichte Altech kachels

Lorem ipsum Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle gashaarden of kom naar HAVÉ Verwarming.

Element4 Club 140 fronthaard outdoor
Tuinhaard
Niet opgesteld in showroom
Prijs op aanvraag
Spartherm Fuora Q-XL outdoor
Tuinhaard
Niet opgesteld in showroom
€ 2.885
Spartherm Fuora Q-XL outdoor
Tuinhaard
Niet opgesteld in showroom
€ 2.885
Spartherm Fuora Q-XL outdoor
Tuinhaard
Niet opgesteld in showroom
€ 2.885
Mooi meegenomen

Geschikt voor
nieuwbouwwoningen

Vandaag de dag zijn jonge huizen uitermate goed geïsoleerd. Dit betekent dat een warmtebron met een al te hoog vermogen vaak te veel warmte levert. In de praktijk gaan mensen de kachel dan smoren door hem minder zuurstof te geven, of leggen er minder hout in. Hierdoor ontstaat vaak een onvolledige verbranding waarbij stinkende rook uit de schoorsteen komt en kachelruiten aanslaan.

Omdat speksteen een groot deel van de warmte opslaat alvorens dit geleidelijk weer uit te stralen is een Altech speksteenkachel uitermate geschikt om ’s avonds een paar uur te stoken zonder dat er veel te veel warmte wordt gegenereerd. Bijkomend voordeel is dat het massieve speksteen tot wel 12 uur lang blijft stralen. De volgende ochtend zal het daarom nog steeds erg behaaglijk in huis zijn.

Minder uitstoot door PALCAT® houtrookfilter

In 2017 bracht Altech als eerste houtkachelfabrikant ter wereld een model op de markt met geïntegreerd houtrookfilter PALCAT. Deze volledig metalen katalysator verlaagt de reactietemperatuur en werkt als naverbrander voor de rookgassen gedurende de gehele levensduur van de kachel.

Dankzij PALCAT wordt o.a. fijnstof verbrand en de geur van houtrook zeer sterk verminderd. Altech is voornemens deze technologie in alle modellen beschikbaar te maken waardoor iedere Altech houtkachel binnenkort met ingebouwde PALCAT katalysator geleverd kan worden.

Lees meer have-arrow
Recht uit de bron

Kwaliteit van oer-Hollandse bodem

Altech bouwt massieve speksteenkachels. Dat betekent dat grote delen van de kachels uit speksteen bestaan. Afhankelijk van het model wordt zo’n 100 tot 300 kilo van de unieke steen gebruikt. Een uitzondering betreft de grotere Massiv, die maar liefst met 1.000 kilo speksteen wordt opgebouwd.

Er bestaan ook kachels met een speksteen bekleding. Het speksteen wordt dan in kleine hoeveelheden hoofdzakelijk decoratief toegepast. Altech kiest bewust voor massieve speksteenkachels. De massieve speksteenkachels met toch een bescheiden grootte van Altech zijn wereldwijd uniek.

Kleuren speksteen

Altech heeft een uniek aanbod met een aantal kleurmogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit antraciet en zwart gietijzer en naturel en zwart speksteen. Het blijven echte speksteenkachels mét al die geweldige eigenschappen, maar dan in het zwart!

Combineer een speksteenkleur met een gietijzerkleur, zo krijgt de stoker de mogelijkheid om de kachel geheel naar wens samen te stellen.

Uniek in Nederland

Ontdek hoe de Altech
kachels gemaakt worden

Afbeelding

Altech Massiv

Alle Altech speksteenkachels zijn opgebouwd uit speksteen in een gietijzeren frame. De Massiv brengt het percentage speksteen nóg een stap verder. Deze massieve speksteenkachelbestaat, zoals de naam al zegt, bijna geheel uit ruim 1000 Kg massief speksteen. Dit zorgt ervoor dat deze kachel tot wel 20 uur nadat het vuur gedoofd is zijn zachte warmte uitstraalt. Ondanks deze enorme massa blijft het een slanke verschijning en neemt de Massiv niet meer plaats in dan onze andere kachels.

Bekijk kachels have-arrow

Ontdek Altech speksteenkachels ook in ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google