Houten schouwen

Een schouw van hout

Wij ontvangen regelmatig mensen die opzoek zijn naar een houten schouw. Een schouw van MDF of andere houtsoorten. Waarom verkopen wij dan geen houten schouw?

 

Brandveilig

De meeste haardenzaken houden het principe aan van "hout hoort in de kachel en niet om de kachel". In het geval van gashaarden en houtkachels en haarden wordt het erg heet aan de buitenlant van de kachel. Bijhoutkachels en haarden worden er vaak nog veel hogere temperaturen bereikt.

De houten schouw zal niet meteen vlam vatten bij gebruik van de haar of kachel maar door verwarming en uitdroging zal de temperatuur dalen waarop het hout vlam kan gaan vatten.

 

Elektrisch

Bij elektrische haarden ligt het verhaal geheel anders en kan er wel een houten schouw gebruikt worden. Bij strakkere inbouw of inzet haarden als de Cassete M en L is er met MDF een prachtige ombouw te maken.

 

Leven

Hout 'leeft' natuurlijk ook maar als er MDF gebruikt wordt om de schouw van de maken dan zie je geen nerven en noesten. De schouw is dan gewoon in een ralkleur geverfd. Een natuurstenen schouw leeft echt. De aders die er doorheen lopen, de subtiele kleurnuances. Als we vijf schouwen in dezelfde steensoort naast elkaar zetten zijn ze allen verschillend. Het is een natuurproduct en leeft.

    Bezoek onze showroom

    Bezoek de grootste showroom

    met de meeste kachels en haarden brandend opgesteld