Zandstenen schouw

Zandstenen schouw

Sfeer en comfort komen samen

De aarde uit en uw woonkamer in. Zandsteen wordt vanuit de groeve vervoerd naar een verwerkend bedrijf die er bijvoorbeeld een schouw van gaat Lees meer

De aarde uit en uw woonkamer in. Zandsteen wordt vanuit de groeve vervoerd naar een verwerkend bedrijf die er bijvoorbeeld een schouw van gaat maken. Lees minder

adjustments Filters
Natuursteen kalkzandsteen
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow

Zandstenen schouwen

Vroeger kwam het vooral uit eigen land en hoofdzakelijk uit Duitsland. Nu komt het van over de hele wereld vandaan. Uit China, India etc. Zandsteen wordt in grote blokken uit de aarde gezaagd. We hebben verschillende zandstenen schouwen opgesteld in ons grote Experience Center.

 

Wat is zandsteen?

Zandsteen is een zogenaamd afzettingsgesteente en bestaat grotendeels uit aaneengekitte korrels zand. Oorspronkelijk is zandsteen geelgrijs, maar door verwering kan dit veranderen in een grijze kleur. De aanwezigheid van bepaalde oxiden en andere mineralen kan zandsteen een bruinrode kleur geven. 

Zandsteen versus marmer

Een marmeren schouw kan ook in een gepolijste versie gemaakt worden. Bij zandsteen is dat voor vrijwel alle soorten onmogelijk. Veel mensen vinden ook juist het wat ruwere en matte uiterlijk van de zandstenen schouw warmer staan en minder opvallend aanwezig in de ruimte dan een marmeren variant. Een schouw van zandsteen is iets kwetsbaarder dan een schouw gemaakt van marmer, maar beschadigingen vallen juist bij een zandstenen schouw weer veel minder op.

Bezoek ons Experience Center

Meer weten? Bezoek dan het Experience Center van HAVÉ Verwarming in Lunteren. Hier hebben wij diverse schouwen opgesteld staan. 

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google