We kennen ontspiegeld glas van brillen en fotolijstjes. Nu is er ook ontspiegeld glas beschikbaar voor de meeste gashaarden. Hierdoor lijkt de haard realistischer! 

Waarom ontspiegeld glas bij een gashaard

Waarom zou u ontspiegeld glas in uw gashaard willen hebben? Ten eerste zorgt ontspiegeld glas ervoor dat het net lijkt alsof er geen ruit voor de haard zit. Hierdoor benadert de gashaard, zeker bij een fronthaard, het beeld van een echte houthaard of open haard. Ten tweede kan veel lichtval een hinderlijke spiegeling geven in de haard. Bij lamellen en stoelen ziet u dat bijvoorbeeld terug in het glas van uw haard. Wij hebben in ons Experience Center verschillende haarden met onspiegeld glas uitgerust zodat u hier een goed beeld van kunt krijgen.

Ontspiegeld glas van DRU

Mogelijk in alle haarden?

Niet alle fabrikanten bieden de optie ontspiegeld glas aan. Sommige fabrikanten leveren het alleen als optie bij een bepaalde lijn of serie. Daarbij is het ook niet bij alle haarden mogelijk om het gewone glas te vervangen voor een ontspiegelde variant. Wij hebben de mogelijkheid om (voor fronthaarden) zelf ontspiegeld glas te snijden. U kunt hier navragen of het voor uw haard ook mogelijk is en wat de kosten zijn. Uw dealer kan vervolgens de ruit bij ons bestellen en bij u installeren.

Nadelen ontspiegeld glas

'Ieder nadeel heb zijn voordeel' maar ook heeft ieder voordeel soms zo zijn nadeel. Een nadeel van ontspiegeld glas is dat u deze vaker moet schoonmaken. Wanneer er wat vuil op komt is dit eerder hinderlijk dan bij een spiegelende ruit. Verder blijft u bij een driezijdige haard natuurlijk de snijranden van het glas zien en dat neemt een deel van het effect weg.

Ontspiegeld glas op maat

Meer weten over ontspiegeld glas? Kom dan naar ons Experience Center voor een advies op maat!