Het stoken van hout kan iedereen, verantwoord stoken kan je leren. Leer alles over hout, vuur, rook en het op een verantwoorde manier stoken van je kachel tijdens een stookavond bij HAVÉ Verwarming. 

Het doel van onze stookavonden

HAVÉ Verwarming vindt het belangrijk om na alle negatieve aandacht voor houtstook in de media haar verantwoordelijkheid te nemen. Het organiseren van stookavonden voor consumenten is hierbij een stap in de goede richting. Tijdens deze stookavonden delen we onze kennis en ervaring rondom verantwoord houtstoken met de consument. Met deze trainingen hopen we houtstokers bewust te maken van hun stookgedrag en hen goed op weg te helpen betreft verantwoord houtstoken met het uiteindelijk doel om de overlast omtrent houtstook te verminderen. Deze avonden organiseert HAVÉ Verwarming in eerste instantie niet met een commercieel doeleinde, maar vanuit het maatschappelijk belang. Deelname aan de stookavond is daarom gratis!

Stoken kan je leren

De stookavond bij HAVÉ Verwarming bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Aan de hand van een presentatie vertelt een specialist alles over onderwerpen rondom hout, vuur, kachels en verantwoord stoken. Denk hierbij aan de Zwitserse stookmethode, het ABCAT houtrookfilter en andere handige tips en trucks. 

zwitserse stookmethode

Halverwege de avond is het tijd om de theoriegedeelte in de praktijk te brengen. Meerdere adviseurs van HAVÉ Verwarming staan dan in ons Experience Center klaar om u alles in de praktijk te leren. 

We geven u de kans om de Zwitserse methode toe te passen bij het aansteken van een kachel.

houtblokken zwitserse stookavond

Vervolgens sluiten we de avond af met een heerlijke borrel voor alle bezoekers. 

borrel kachel hout

Uit de feedback die wij hebben gekregen uit de enquête die wij de bezoekers hebben nagestuurd blijkt dat 91% het stookgedrag gaat aanpassen na het bezoeken van deze avond. Dit is voor ons een motivatie om in de toekomst vaker dit soort avonden te organiseren.

Lees en leer alles over verantwoord stoken

Wilt u ook alles leren over verantwoord stoken? Lees meer of meld u hier direct aan voor de volgende stookavond.

Heeft u interesse om deel te nemen aan een stookavond? Neem dan contact op met Esther Mulder (emulder@haveverwarming.nl)