Bio-ethanol haarden

Hoe de haard thuis brandt, brandt hij nergens. Schoon en veilig stoken zonder rookkanaal.

Meer te weten komen over bio-ethanol haarden?

Bekijk de collectie Bezoek ons Experience Center

Sfeervol & veilig

Bij HAVÉ verwarming is er altijd wel een haard te vinden die bij u past. Want stel nou dat u wilt genieten van écht vuur, maar door uw woonsituatie is het onmogelijk een rookkanaal te plaatsen? In dit geval bieden bio-ethanol haarden de uitkomst. Deze haarden zijn reukloos en veilig te plaatsen zonder rookkanaal. Door de eenvoud van de haard en de plaatsing is er een leuke bijkomstigheid; een bio-ethanol haard is stukken goedkoper is dan een “echte” haard.

Wat is een bio-ethanol haard?
Een bio-ethanol haard is een haard die brandt op bio-ethanol. Deze haarden hebben geen rookkanaal nodig. Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. De brandstof is relatief goedkoop, een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Deze ethanol is erg makkelijk te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten of kachelzaken. De vloeistof verdampt en het gas verbrandt ongevaarlijk en vrijwel reukloos.

Leer meer

Hoe werkt een bio-ethanolhaard?

Simpel uitgelegd is bio ethanol alcohol die ongeschikt is voor consumptie. Alcohol ontstaat door gisting van vruchten of planten.

Bio ethanol of alcohol verdampt, het is de bio ethanol- of alcoholdamp die we branden met een bio ethanol brander. Deze verbranding van bio ethanol is volkomen schoon. Wel moeten we rekening houden dat bij elke verbranding zuurstof gebruikt wordt, we moeten dus voldoende ventileren.

Bio ethanol is onder andere verkrijgbaar bij bouwmarkten, tuincentra en een groeiend aantal huishoud winkels.

De bio-ethanol open haard produceert echte vlammen maar creëert geen as of residu. Ene bio-ethanolbrander heeft dus geen onderhoud nodig van een specialist, wat het gebruik erg eenvoudig maakt.

Een bio-ethanol open haard brengt een echt genot voor de ogen als een open haard en bovendien zonder de beperkingen van een traditionele haard die constant hout vereist.

Ontdek de voordelen van een bio-ethanolhaard

Het branden van bio ethanol is volkomen schoon. Vanwege het ontbreken van rookgassen is er geen rookkanaal nodig waardoor de bio ethanol brander met keramische steen in vrijwel elke ruimte kan worden geplaatst. Met de collectie Xaralyn bio-ethanol haarden van HAVÉ Verwarming bent u verzekerd van haarden die voorzien zijn van bio-ethanol branders met keramische steen in alle testen als veiligste zijn getest.

Voor en nadelen van een bio-ethanol brander:

+ geen rookkanaal nodig
+ milieuvriendelijk
+ geen rook, geur of fijnstof
- relatief laag vermogen
- niet geschikt als hoofd verwarming

De werking van een bio-ethanolhaard in beeld

Een greep uit onze collectie
Wilt u alles weten over bio-ethanol haarden?

Leer er meer over in ons kenniscentrum

Leer meer

Onafhankelijk advies nodig?

Ontmoet de gepassioneerde experts van HAVÉ Verwarming

Maak kennis

Benieuwd naar de volledige collectie?

Ontdek de grootste collectie prachtige bio-ethanol haarden

Bekijk de collectie