Bio-ethanol haarden

Hoe de haard thuis brandt, brandt hij nergens. Schoon en veilig stoken zonder rookkanaal.

Meer te weten komen over bio-ethanol haarden?

Bekijk de collectie Bezoek ons Experience Center

Sfeervol & veilig

Bij HAVÉ verwarming is er altijd wel een haard te vinden die bij u past. Want stel nou dat u wilt genieten van écht vuur, maar door uw woonsituatie is het onmogelijk een rookkanaal te plaatsen? In dit geval bieden bio-ethanol haarden de uitkomst. Deze haarden zijn reukloos en veilig te plaatsen zonder rookkanaal. Door de eenvoud van de haard en de plaatsing is er een leuke bijkomstigheid; een bio-ethanol haard is stukken goedkoper is dan een “echte” haard.

Wat is een bio-ethanol haard?
Een bio-ethanol haard is een haard die brandt op bio-ethanol. Deze haarden hebben geen rookkanaal nodig. Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. De brandstof is relatief goedkoop, een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Deze ethanol is erg makkelijk te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten of kachelzaken. De vloeistof verdampt en het gas verbrandt ongevaarlijk en vrijwel reukloos.

Leer meer

De bio-ethanol haarden van Ruby Fires
HAVÉ Verwarming verkoopt louter bio-ethanol haarden van Ruby Fires. Deze haarden zijn bewezen het veiligste. Ruby Fires haarden werken met een keramische brander. Deze poreuze steen scheidt de brandbare bio-ethanol als het ware van het vuur en laat deze langzaam vrij. De bio-ethanol haarden van Ruby Fires beschikken allemaal over een DIN-certificaat.

Bekijk de haarden van Ruby Fires

Een greep uit onze collectie
Wilt u alles weten over bio-ethanol haarden?

Leer er meer over in ons kenniscentrum

Leer meer

Onafhankelijk advies nodig?

Ontmoet de gepassioneerde experts van HAVÉ Verwarming

Maak kennis

Benieuwd naar de volledige collectie?

Ontdek de grootste collectie prachtige bio-ethanol haarden

Bekijk de collectie

Onze merken