Janco de Jong:

het verhaal achter de meest succesvolle houtkachel van Nederland

 

De Friese firma Janco de Jong is producent en leverancier van de JAcobus hout en- pelletkachels. In 1981 maakte Janco de Jong op ambachtelijke wijze in eigen smederij de eerste JAnus houtkachel, op basis van jaren ervaring en vakmanschap. Inmiddels is de JAnus opgevolgd door de duurzamere JAcobus houtkachel en de JAcobus pelletkachel. Op enkele kachels van Janco de Jong zit zelfs op de basis van kachel levenslange garantie.

De kachels van Janco de Jong kenmerken zich al sinds 1981 door een sobere, moderne uitstraling gecombineerd met een hoog ontwikkelde verbrandingstechniek. De huidige houtkachels van Janco de Jong lijken wat uiterlijk betreft nog steeds op het oorspronkelijke gewilde ontwerp. Aan de kwaliteit is niets veranderd, nog steeds kenmerkt Janco de Jong zich met degelijke en kwalitatief goede producten. Dat maakt de JAcobus van Janco de Jong de best verkochte houtkachel van Nederland.

Bekijk het Janco de Jong aanbod have-arrow

Afbeelding

De vernieuwde JAcobus houtkachel

Janco de Jong, de bedenker en maker van de oorspronkelijk JAnus houtkachel, is al ruim dertig jaar lang actief met het ontwerpen en vervaardigen van houtkachels. De JAnus werd door hem ontworpen in 1981. Het voor die tijd unieke verbrandingssysteem was na 28 jaar, ondanks het doorvoeren van vele verbeteringen, niet meer up to date als het gaat om nieuwe technieken en inzichten.

Met het kwaliteitsproduct JAnus als uitgangspunt, en gebruik makend van nieuwe ontwikkelingen en materialen, ontwikkelde Janco de Jong een houtkachel die vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels: de JAcobus. Uniek voor de JAcobus houtkachel is het verbrandingssysteem.

Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is de uitstoot van koolmoxide (CO) en fijnstof veel lager. De vorming van PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is zelfs met 400% gereduceerd! Het verbrandingssysteem van de JAcobus is zo revolutionair dat octrooi is verleend. Het is uniek dat Janco de Jong met de ontwikkeling van deze houtkachel zijn tijd weer zo ver vooruit is!

Ontdek de JAcobus houtkachel

De JAcobus is de best verkochte houtkachel van Nederland. Dat heeft zo zijn redenen. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

 • Het schone verbrandingssysteem
 • Hoog rendement
 • Volledige verbranding
 • Luchttoevoer eenvoudig te regelen
 • Levenslange garantie
 • Extra accesoires verkrijgbaar

Ontdek de JAcobus houtkachel have-arrow

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Levenslange garantie

Janco de Jong is zo trots op haar product en haar uitstekende kwaliteit, dat er een certificaat gegeven wordt voor levenslange garantie bij elke aankoop van een kachel in Nederland. Onder deze levenslange garantie vallen: lasverbindingen, hang- en sluitwerk en staalwerk.

De verschillende soorten van JAcobus

JAcobus houtkachel kan geleverd worden in drie uitvoeringen: De drie uitvoeringen zijn voorzien van het hoogwaardige JAcobus verbrandingssysteem. De volgende uitvoeringen zijn bij ons verkrijgbaar:

 • Originele JAcobus
 • JAcobus kook
 • JAcobus doorkijk

JAcobus pelletkachel

Naast houtkachels heeft Janco de Jong ook pelletkachels in het assortiment opgenomen. Deze pelletkachel is net als de andere kachels van Janco de Jong degelijk en van hoge kwaliteit. De JAcobus pelletkachel wordt gerealiseerd in samenwerking met de bekende Italiaanse pelletkachelfabrikant Palazzetti. Deze firma levert het geavanceerde binnenwerk met alle technologie die daarbij hoort, Janco de Jong zorgt voor de ommanteling in de typische eigen stijl, en zorgt voor de assemblage en verkoop. Een gouden tandem als u het ons vraagt.

Ontdek de JAcobus pelletkachel have-arrow

Op maat gemaakte houtkachels

De houtkachels Jacobus zijn leverbaar in de vermogens 6, 9 en 12 kW. De JAcobus kan zowel van boven als van achteren worden aangesloten. Het unieke van Janco de Jong is dat zij de JAcobus op maat leveren. De deur aan de andere kant laten schanieren of een hogere/lagere uitvoering dan standaard? Het is allemaal mogelijk bij Janco de Jong. Breng een bezoek aan het Experience Center van HAVÉ Verwarming voor meer informatie.

Uitgelichte Janco de Jong kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak naar ons Experience Center in Lunteren en ontdek de volledige collectie.

JAcobus 6 houtkachel
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.195
JAcobus 9 kookkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 3.290
JAcobus 12 houtkachel
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.595
JAcobus 9 Doorkijk houtkachel
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 3.290

Ontdek Janco de Jong kachels ook in ons Experience Center

Een hout- of pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google