Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Janco de Jong: het verhaal achter de meest succesvolle houtkachel van Nederland

De Friese firma Janco de Jong is producent en leverancier van de JAcobus en JAnus2 houtkachels. In 1981 maakte Janco de Jong op ambachtelijke wijze in eigen smederij de eerste JAnus houtkachel, op basis van jaren ervaring en vakmanschap. Inmiddels is de JAnus opgevolgd door de duurzamere JAcobus houtkachel, de JAnus2 die als hout- of gaskachel leverbaar is en de JAnus pellet. Op enkele kachels van Janco de Jong zit zelfs op de basis van kachel levenslange garantie.

De kachels van Janco de Jong kenmerken zich al sinds 1981 door een sobere, moderne uitstraling gecombineerd met een hoog ontwikkelde verbrandingstechniek. De huidige houtkachels van Janco de Jong lijken wat uiterlijk betreft nog steeds op het oorspronkelijke gewilde ontwerp. Aan de kwaliteit is niets veranderd, nog steeds kenmerkt Janco de Jong zich met degelijke en kwalitatief goede producten. Dat maakt de JAcobus van Janco de Jong de best verkochte houtkachel van Nederland.

Het verschil tussen de JAnus en de JAcobus houtkachel

De klassieke JAnus houtkachel wordt inmiddels niet meer verkocht. De verbeterde versie wel, dit is de JAcobus. Dit nieuwe model heeft vrijwel dezelfde uitstraling, alleen deze houtkachel is verder doorontwikkeld. Met succes, want de JAcobus is de best verkochte houtkachel van Nederland.

De vernieuwde JAcobus houtkachel

Janco de Jong, de bedenker en maker van de oorspronkelijk JAnus houtkachel, is al ruim dertig jaar lang actief met het ontwerpen en vervaardigen van houtkachels. De JAnus werd door hem ontworpen in 1981. Het voor die tijd unieke verbrandingssysteem was na 28 jaar, ondanks het doorvoeren van vele verbeteringen, niet meer up to date als het gaat om nieuwe technieken en inzichten.
 
Met het kwaliteitsproduct JAnus als uitgangspunt, en gebruik makend van nieuwe ontwikkelingen en materialen, ontwikkelde Janco de Jong een houtkachel die vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels: de JAcobus. Uniek voor de JAcobus houtkachel is het verbrandingssysteem.
 
Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is de uitstoot van koolmoxide (CO) en fijnstof veel lager. De vorming van PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is zelfs met 400% gereduceerd! Het verbrandingssysteem van de JAcobus is zo revolutionair dat octrooi is verleend. Het is uniek dat Janco de Jong met de ontwikkeling van deze houtkachel zijn tijd weer zo ver vooruit is!

Ontdek de JAcobus houtkachel

De JAcobus is de best verkochte houtkachel van Nederland. Dat heft zo zijn redenen. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Het schone verbrandingssysteem
  • Hoog rendement
  • Volledige verbranding
  • Luchttoevoer eenvoudig te regelen
  • Levenslange garantie
  • Extra accesoires verkrijgbaar

Ontdek de JAcobus houtkachel

Levenslange garantie

Janco de Jong is zo trots op haar product en haar uitstekende kwaliteit, dat er een certificaat gegeven wordt voor levenslange garantie bij elke aankoop van een kachel in Nederland. Onder deze levenslange garantie vallen: lasverbindingen, hang- en sluitwerk en staalwerk.

De verschillende soorten van JAcobus

JAcobus houtkachel kan geleverd worden in vier uitvoeringen: De vier uitvoeringen zijn voorzien van het hoogwaardige JAcobus verbrandingssysteem. De volgende uitvoeringen zijn bij ons verkrijgbaar:

  • Originele JAcobus
  • JAcobus beton
  • JAcobus kook
  • JAcobus doorkijk

JAnus pelletkachel

Naast houtkachels, gashaarden en buitenhaarden heeft Janco de Jong ook pelletkachels in het assortiment opgenomen; de JAnus. Deze pelletkachel is net als de andere kachels van Janco de Jong degelijk en van hoge kwaliteit. De Janus wordt gerealiseerd in samenwerking met de bekende Italiaanse pelletkachelfabrikant Palazzetti. Deze firma levert het geavanceerde binnenwerk met alle technologie die daarbij hoort, Janco de Jong zorgt voor de ommanteling in de typische eigen stijl, en zorgt voor de assemblage en verkoop. Een gouden tandem als u het ons vraagt.

Ontdek de JAnus pelletkachel

Op maat gemaakte houtkachels

De houtkachels Jacobus zijn leverbaar in de vermogens 6, 9 en 12 kW. De JAcobus kan zowel van boven als van achteren worden aangesloten. Het unieke van Janco de Jong is dat zij de JAcobus op maat leveren. De deur aan de andere kant laten schanieren of een hogere/lagere uitvoering dan standaard? Het is allemaal mogelijk bij Janco de Jong.

Breng een bezoek aan het Experience Center van HAVÉ Verwarming voor meer informatie. 

Raak geïnspireerd door de Friese nuchterheid van Janco de Jong

Bezoek hét Experience Center van HAVÉ Verwarming en ervaar de diverse collectie kachels van Janco de Jong

Bezoek HAVÉ