Filteren

Altech Noblès speksteenkachels

De Noblès is de kleinste telg uit de Altech familie. Toch heeft hij alle eigenschappen die u van een echte speksteenkachel verwacht. Zelfs in dit kleine model houtkachel stook je toch 40 cm lange houtblokken in het 5,5 cm dikke speksteen, zodat u tot wel 8 uur nadat het vuur gedoofd is nog kunt genieten van de heerlijk zachte warmte. De Noblès heeft een handige aslade.

Filters:
 1. Merk Altech Verwijder dit artikel
 2. Brandstof Hout Verwijder dit artikel
 3. Serie Nobles Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Altech Grande Noblès Gourmet
  Altech Grande Noblès Gourmet
  Vergelijkbaar product in showroom
  4.089
 2. Altech Noblès Depot
  Altech Noblès Depot
  Brandend in de showroom
  2.697
 3. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

De haard of kachel van uw dromen online gevonden? Of bent u er nog niet helemaal uit en heeft u behoefte aan advies op maat? Zet dan de volgende stap en breng een bezoek aan het Experience Center van HAVÉ Verwarming. Op 1.200m² brandt het mooiste en meest complete assortiment kachels, haarden en schouwen in Europa. Laat u inspireren en ervaar het zelf!

De verslavende, aangename warmte van Altech speksteenkachels

Heeft u weleens voor een ‘gewone’ stralingskachel gestaan? Heerlijke warmte. Toch ervaren mensen soms het “warme buik, koude rug gevoel”. Bij Altech speksteenkachels werkt het anders: de infrarode straling die het speksteen afgeeft is vergelijkbaar met de opwarming door de infraroodstraling van de zon.
De stralings- of accumulatiewarmte van Altech is zo intens, dat het niet alleen de lucht en de ruimte verwarmt, maar ook écht uw gehele lichaam. Dit verklaart het fijne warmtegevoel. Koude voeten horen er met een Altech speksteenkachel niet langer bij. Zelfs de muren worden mee verwarmd. Bovendien gaat veel minder warmte verloren door ventilatie, terwijl drogere wanden beter isoleren. Een Altech verspreidt een zachte, gelijkmatige warmte.
Infraroodstraling wordt o.a. toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Daarbij helpt het spieren te ontspannen, bloeddruk te stimuleren en de weerbaarheid tegen infecties te bevorderen. Terwijl er minder sprake is van stofverplaatsing of uitdroging dan bij andere verwarmingsbronnen. Altech speksteenkachels: verslavend, maar tegelijkertijd gezond.
 

Geschikt voor nieuwbouwwoningen

Vandaag de dag zijn jonge huizen uitermate goed geïsoleerd. Dit betekent dat een warmtebron met een al te hoog vermogen vaak te veel warmte levert. In de praktijk gaan mensen de kachel dan smoren door hem minder zuurstof te geven, of leggen er minder hout in. Hierdoor ontstaat vaak een onvolledige verbranding waarbij stinkende rook uit de schoorsteen komt en kachelruiten aanslaan.
Omdat speksteen een groot deel van de warmte opslaat alvorens dit geleidelijk weer uit te stralen is een Altech speksteenkachel uitermate geschikt om ’s avonds een paar uur te stoken zonder dat er veel te veel warmte wordt gegenereerd. Bijkomend voordeel is dat het massieve speksteen urenlang blijft stralen. De volgende ochtend zal het daarom nog steeds erg behaaglijk in huis zijn.
 

Minder uitstoot door PALCAT® houtrookfilter

In 2017 bracht Altech als eerste houtkachelfabrikant ter wereld een model op de markt met geïntegreerd houtrookfilter PALCAT. Deze volledig metalen katalysator verlaagt de reactietemperatuur en werkt als naverbrander voor de rookgassen gedurende de gehele levensduur van de kachel.
Dankzij PALCAT wordt o.a. fijnstof verbrand en de geur van houtrook zeer sterk verminderd. Altech is voornemens deze technologie in alle modellen beschikbaar te maken waardoor iedere Altech houtkachel binnenkort met ingebouwde PALCAT katalysator geleverd kan worden.

Massief Speksteen

Altech bouwt massieve speksteenkachels. Dat betekent dat grote delen van de kachels uit speksteen bestaan. Afhankelijk van het model wordt zo’n 100 tot 300 kilo van de unieke steen gebruikt. Een uitzondering betreft de grotere Massiv, die maar liefst met 1.000 kilo speksteen wordt opgebouwd.
Er bestaan ook kachels met een speksteen bekleding. Het speksteen wordt dan in kleine hoeveelheden hoofdzakelijk decoratief toegepast. Altech kiest bewust voor massieve speksteenkachels. De massieve speksteenkachels met toch een bescheiden grootte van Altech zijn wereldwijd uniek.

Kleuren speksteen

Altech heeft een uniek aanbod met vele kleurmogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit verschillende speksteenvarianten en drie kleuren voor het gietijzer. De stoker krijgt zo de mogelijkheid om de kachels naar wens samen te stellen. Daarnaast zijn tegenwoordig de modellen ook in het zwart leverbaar. Het blijven echte speksteenkachels mét al die geweldige eigenschappen, maar dan in het zwart. Combineer een speksteenkleur met een gietijzerkleur, of laat uw speksteenkachel volledig behandelen met vuurvaste lak in een uni-kleur.

Kom naar het Experience Center van HAVÉ Verwarming en laat u inspireren.

In ons Experience Center in Lunteren hebben we namelijk diverse spekstenen Altech modellen opgesteld staan.

Ontdek al onze merken 

Naast speksteenkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaardenpelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsen, K-StoveNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders