Pelletkachels bij HAVÉ Verwarming Lunteren

Pelletkachels winnen terrein in Nederland. Niet zo vreemd, er zitten nogal wat voordelen aan de pelletkachel als warmtebron. We laten u graag zien hoe het werkt en waarom een pelletkachel een goede keuze kan zijn.

 

De voordelen van een pelletkachel:

 

Besparen met een pelletkachel

 

Het rendement van een pelletkachel

In veel gevallen is het rendement van een pelletkachel veel hoger dan die van een houtkachel gestookt met houtblokken. Daarnaast benaderd de pelletkachel het rendement van een CV-installatie en weten we niet wat de gasprijzen in de toekomst gaan doen. Ook stookt u veel goedkoper op pellets dan bijvoorbeeld met propaan (buitengebied, campings) 

 

Sfeerkachel en/of pellet-cv?

Een pelletkachel zal niet misstaan in uw woonkamer. Een sfeervol vuurbeeld en knusse warmte maken het gezellig. Maar wist u dat een pelletkachel ook te combineren is met uw cv-installatie? De aanschaf- en aanlegkosten zijn meestal hoger maar de subsidie die u op een pellet-CV kachel ontvangt is ook hoger evenals de besparing op uw gasrekening. Op deze wijze geniet u, en van sfeer en van het feit dat u minder afhankelijk bent.

 

 

Gemak en gebruiksvriendelijkheid van een pelletkachel

 

Gebruiksgemak

Een pelletkachel is in veel gevallen volledig zelfregulerend. Wanneer u de pelletkachel voor de hele week geprogrammeerd heeft hoeft u als gebruiker slechts af en toe het reservoir te vullen met nieuwe pellets.

Uw kachelspecialist stelt de luchttoevoer en verbranding optimaal af zodat u er geen omkijken naar heeft. Bovendien zijn veel pelletkachels uitgerust met een thermostaat en een afstandsbediening. Zo komt genieten van comfortabele warmte wel heel dichtbij.

 

Pelletkachel schoonmaken

Een extra voordeel van een pelletkachel ten op zichte van een houtkachel is het feit dat het veel minder stof geeft en het natuurlijk veel minder werk is. Daarnaast hoeft u niet te beschikken over een grote houtopslag. Wel hebben de pellet- en houtkachel gemeen dat ze schoongemaakt moeten worden.

Met de pelletkachel die de pellets zo goed als helemaal verbrand is dat erg makkelijk. Regelmatig het  ruitje schoonmaken en met de aszuiger even door de verbrandingskamer is zo gepiept. Voor het jaarlijkse grote onderhoudt kunt u uw installateur raadplegen of ook dat zelf doen. 

 

Subsidie op uw kachel

Op de aanschaf van een pelletkachel geeft de overheid subsidie. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een normale luchtpelletkachel krijgt u € 50 per kW vermogen van de kachel, met een minimum van € 500. Voor een pellet-CV kachel ontvangt u zelfs minimaal €1400,- subsidie. Een pelletkachel komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze is goedgekeurd door het RVO. Deze staat dan in de lijst op www.rvo.nl waar u ook alle voorwaarden terug kunt vinden. Hoe de aanvraag precies in zijn werk gaat kunt u hier vinden.

 

 

Pellets en het milieu

 

Houtpellets

Pellets zijn kleine geperste houtkorrels en zijn een efficiënte en milieuvriendelijke brandstof. Meestal worden pellets gemaakt van houtafval, maar er bestaan ook pellets van andere geperste materialen. Dankzij de persing hebben pellets de gebruiksvriendelijke vorm van korte, kleine staafjes. Hierdoor vult u de pelletkachel eenvoudig en snel.

 

Kwaliteit pellets

Met de juiste kwaliteit pellets geniet u van een optimaal rendement en een schone verbranding. Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten pellets op de markt. Welke pellets geschikt zijn is verschillend per kachel. Onze adviseurs helpen u graag de beste keuze maken. 

 

CO2-neutraal

Het verbranden van hout wordt gezien als CO2-neutraal. In theorie is de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de verbranding van hout vrijwel gelijk aan de CO2 die de boom gedurende zijn leven heeft opgenomen of omgezet. Een pelletkachel haalt zeer efficiënt de energie uit het hout door de geoptimaliseerde verbranding. Een traditionele houtkachel of open haard heeft een veel minder hoog rendement.

 

De pellets worden vaak gemaakt van houtafval. Het is dus hout dat al bestaat en is niet apart geproduceerd. Het efficiënt verbranden van restproducten is daardoor milieuvriendelijker dan het verstoken van houtblokken. 

 

 

Pelletkachel Experience Centre

Bij de aanschaf van een nieuwe kachel gaat u niet over één nacht ijs. We helpen u graag een keuze te maken die in uw situatie het beste is. Kom naar ons Pelletkachel Experience Center voor een advies op maat. Onze adviseurs hebben verstand van gezelligheid en alle soorten kachels. Dus ook als u nog twijfelt tussen een houtkachel, gashaard of een pelletkachel bent u bij ons aan het juiste adres. In de showroom hebben we meer dan honderd haarden brandend opgesteld staan en meer dan twintig pelletkachels. Wanneer zien we u in Lunteren?

 

Bezoek onze showroom

Bezoek de grootste showroom

met de meeste kachels en haarden brandend opgesteld