Een bio-ethanolhaard is een sfeervolle toevoeging aan uw interieur en kent veel toepassingsmogelijkheden. In dit blog zetten wij zowel de voor- als nadelen voor u op een rij.

Bio-ethanolhaarden branden op de biologische brandstof bio-ethanol en zijn verkrijgbaar in verschillende strakke en sfeervolle design. Doordat ze in de meeste gevallen geen rookkanaal nodig hebben zijn ze in vrijwel elke ruimte te plaatsen. Het is niet voor niks dat veel interieurdesigners fan zijn van dit type haarden. Naast deze voordelen kennen de haarden ook enkele nadelen.

Voordelen  

Geen rook

Waarbij u met plaatsing van een gas- of houthaard rekening moet houden met een afvoerkanaal, bent u met een bio-ethanolhaard flexibel om de haard te installeren waar u maar wilt. De haard geeft namelijk geen rook en heeft daarom geen rookafvoerkanaal nodig. De haard is daarmee ook zeer geschikt in woningen waar geen gasaansluiting is en waar het niet mogelijk is om een rookkanaal te installeren zoals in een appartement.

Voeg luxe en sfeer toe aan uw interieur  

Bio-ethanolhaarden hebben een strak design en geven een mooi vlammenspel. Omdat een bio-ethanolhaard niet afhankelijk is van een rookkanaal kunt u de haard plaatsen waar u maar wilt. Zo kunt u elke ruimte voorzien van luxe en sfeer. Van inzethaard tot doorkijkhaard, vrijstaande haard of hangende haard, alle opties zijn mogelijk. Voeg sfeer en gezelligheid toe in uw woonkamer. Of wat denkt u van een bio-ethanolhaard in uw badkamer of slaapkamer? Met een bio-ethanolhaard maakt u van uw badkamer en sfeervolle wellness resort of van uw slaapkamer een luxe hotelkamer.

Milieuvriendelijk

Bij de verbranding van bio-ethanol met een hoog zuiverheidsgehalte komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is daarmee een veilige, schone en milieuvriendelijke brandstof voor bio-ethanol haarden.

Eenvoudig

Een bio-ethanolhaard is, afhankelijk van het type haard, in het algemeen eenvoudig in gebruik. Wel zijn een aantal voorzorgsmaatregelen van belang die zorgen voor veilig gebruik van het toestel. Lees daarom altijd goed de gebruikshandleiding door voordat u de bio-ethanolhaard in gebruik neemt.

Nadelen

Geur

Bio-ethanolhaarden van mindere kwaliteit en die branden op goedkope bio-ethanol kunnen een specifieke geur afgeven. Sommige mensen vinden deze geur storend. Toch hoeft dit niet altijd een probleem te zijn. Sommige bio-ethanolhaarden maken bijvoorbeeld gebruik van een speciale verbrandingstechniek die de geur van bio-ethanol vele malen vermindert. Ook is er bio-ethanol verkrijgbaar waar een geur aan toe is gevoegd. Deze geur maskeert de specifieke geur van bio-ethanol.

Gevaarlijk bij verkeerd gebruik en onveilige haard

Bio-ethanol is een licht ontvlambaar vloeistof. Wanneer u een onveilige bio-ethanolhaard gebruikt of een toestel verkeerd gebruikt, kunnen de haarden gevaarlijke situaties veroorzaken. Met enkele voorzorgsmaatregelen en kennis kunt u een betrouwbare bio-ethanolhaard toch veilig laten branden. Het beste kunt u zicht laten adviseren door een haardenspeciaalzaak.