De aanschaf van een pelletkachel wordt nog aantrekkelijker door de subsidie. In de afgelopen jaren heeft de pelletkachel haar opmars gemaakt in Nederland. Wij Nederlanders maken vandaag de dag nog relatief veel gebruik maken van de centrale verwarming.

Subsidie:

De overheid is mede door het verlagen van de gaswinning in Groningen en het te behalen CO2 akkoord van de Europese Unie verplicht gesteld om een bepaalde doelstelling te behalen. Voor 2022 moet Nederland de CO2-uitstoot drastisch verminderen. Om deze CO2-uitstoot te reduceren wordt er gekeken naar alternatieve verwarming methodes en looft men subsidies uit aan de gebruikers van de pelletkachel. 

Sinds 1 januari 2016 geeft de overheid deze subsidie op de kleine installaties van duurzame energieproducten. Hieronder valt onder andere de pelletkachel. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is er zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers. De hoogte hiervan is afhankelijk van het soort en de energieprestatie van de pelletkachel. Zo ontvangt de afnemer voor elke kW vermogen van de pelletkachel € 50 subsidie. Het minimum bedrag is € 500.

Wilt u weten hoe u subsidie, klik hier hoor een handleiding.