Stookavond voor consumenten groot succes

Stookavond voor consumenten groot succes

Onlangs heeft HAVÉ Verwarming, in de rol van groothandel, voor de eerste keer stookavonden georganiseerd speciaal voor consumenten. En met succes, beide avonden zijn door bijna 200 houtstokers uit de regio bezocht. 

Het doel van onze stookavonden

HAVÉ Verwarming vindt het belangrijk om na alle negatieve aandacht voor houtstook in de media haar verantwoordelijkheid te nemen. Een manier om een bijdrage te leveren is het organiseren van stookavonden voor consumenten. Tijdens deze stookavonden delen we onze kennis en ervaring rondom verantwoord houtstoken met de consument. Met deze trainingen hopen we houtstokers bewust te maken van hun stookgedrag en hen goed op weg te helpen betreft verantwoord houtstoken met het uiteindelijk doel om de overlast omtrent houtstook te verminderen. Deze avonden organiseert HAVÉ Verwarming in eerste instantie niet voor een commerciel doeleinde, maar vanuit het maatschappelijk belang. Deelname aan de stookavond is daarom gratis!

Stoken kan je leren

De stookavonden bij HAVÉ Verwarming bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte, een borrel achteraf. Middels een presentatie vertelde Harm-Jan van Veldhuizen, directeur HAVÉ Verwarming, alles over onderwerpen rondom hout, vuur, kachels en verantwoord stoken. Denk hierbij aan de Zwitserse stookmethode, het ABCAT houtrookfilter en andere handige tips en trucks. 

zwitserse stookmethode

Vervolgens werd het tijd om de informatie die tijdens het theoriegedeelte is verteld in de praktijk te brengen. Meerdere adviseurs van HAVÉ Verwarming stonden klaar om de grote groep in kleine groepjes te verdelen en persoonlijk te begeleiden. 

uitleg houtstookavond

De bezoekers kregen zelf de kans om de Zwitserse methode toe te passen bij het aansteken van een kachel.

houtblokken zwitserse stookavond

Vervolgens werd deze gezellige avond afgesloten met een heerlijke borrel voor alle bezoekers. 

borrel kachel hout

Uit de feedback die wij hebben gekregen uit de enquête die wij de bezoekers hebben nagestuurd blijkt dat 91% het stookgedrag gaat aanpassen na het bezoeken van deze avond. Dit is voor ons een motivatie om in de toekomst vaker dit soort avonden te organiseren.

Lees en leer alles over verantwoord stoken

Wilt u ook alles leren over verantwoord stoken? Lees meer in ons online kenniscentrum of leer er alles van onze adviseurs en kom naar ons Experience Center.