Propaan gashaarden

Propaan gashaarden

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. Stadsverwarming is de milieuvriendelijkste manier van verwarming van water en inductie is de nieuwe manier van koken. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige problemen, want wat nou als u een sfeervolle gashaard in uw nieuwbouw huis wilt?

In dit geval kunt u als consument er voor kiezen om een gashaard op propaangas te nemen. Deze haarden kunt u dus aansluiten op een gasfles. Hierdoor hoeft u dus niet aangesloten te zijn op aardgas. HAVÉ Verwarming raadt aan om deze in een aparte, goed geventileerde ruimte te plaatsen en niet in huis. De meeste mensen hebben meerdere gasflessen aangesloten zodat zij langer door kunnen stoken zonder de gasfles bij te hoeven vullen. Een gashaard brandt gemiddeld 18 uur op een fles propaan, afhankelijk van de grootte van de gasfles en de stand van de kachel. U kunt met deze haard dus genieten van een heerlijk warm, sfeervol vuurtje in uw huiskamer zonder dat u over een gasaansluiting hoeft te beschikken. Een gashaard die aangesloten kan worden op propaangas, kan niet aangesloten worden op aardgas en vise versa. Bijna ieder kachelmerk biedt de mogelijkheid om zijn aardgaskachels ook in een propaangas variant te leveren. Deze versies zijn meestal precies hetzelfde geprijsd als een "normale" gaskachel.

Wilt u meer weten over propaanhaarden? U bent van harte welkom in ons Experience Center te Lunteren waar onze adviseurs u graag alles uitleggen over propaanhaarden