Bij de aanschaf van een gashaard gaat het vele niet alleen om het vlammenspel, maar speelt het branderbed, ofwel de inrichting van de haard in de vorm van een houtset ook een grote rol. 

Welke houtset past bij mijn stijl?

Standaard houtset

Uw nieuwe gashaard wordt standaard geleverd met een mooie houtset. Deze houtset bestaat uit grotere en kleinere, van keramiek nagemaakte, takken. Het keramiek is zo bewerkt en gegoten dat het net echt hout lijkt. De meeste (hout)stammen gloeien op wanneer ze heet worden waardoor het nog meer op een echt houtvuur lijkt. Aangezien de stammen dus van keramiek zijn verbranden ze niet en hebben ze een lange levensduur. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat na verloop van tijd een stam breekt. Deze is dan over het algemeen weer nieuw te bestellen bij uw dealer.

Houtset gashaard

Ligging houtset

Wanneer u, bijvoorbeeld in ons grote Experience Center, een mooie gashaard (gesloten systeem) bewonderd heeft, dan heeft u ook gezien hoe de houtset ligt. Om de haard zo mooi mogelijk te laten branden is de houtset namelijk nauwkeurig afgestemd met de brander(s). Uw haardenbouwer ontvangt van de fabrikant dan ook een tekening of afbeelding van de exacte opstelling van de houtset.

Houtset 

Houtset kiezen

Zoals aangegeven wordt iedere haard standaard geleverd met een houtset en is deze niet inwisselbaar met een houtset van een andere haard. In het geval van sommige DRU haarden kan er echter wel gekozen worden voor een andere houtset. Dit is dan dezelfde houtset maar lichter van kleur (berkenstammen).

 

Stenen in uw gashaard

De meeste fabrikanten van gashaarden bieden de mogelijkheid om de haard in plaats van met een houtset deze met stenen uit te voeren. Ieder merk heeft dan ook weer vaak zijn eigen stenen. Dit kan variëren van kiezels tot zwart basalt en van grijze chips tot glazen (nep) diamenten. Op deze manier is een haard helemaal naar eigen smaak in te richten. Overigens zijn de stenen niet dezelfde die u bij een tuincentrum kunt aanschaffen. De stenen in de gashaard hebben een speciale samenstelling. Stenen van een tuincentrum kunnen een heel eigen leven gaan leiden in uw haard.

Kiezelstenen als inrichting gashaard

Ontdek welke inrichting bij u past

Kom naar ons Experience Center en ontdek wel inrichting past bij uw stijl