Dé kachel voor ondiepe situaties

Dé kachel voor ondiepe situaties

In het centrum van dichtbebouwde steden zoals Amsterdam en Utrecht is tweederde van de woningen “oude compacte bouw”. Hiermee worden huizen bedoeld die vóór 1960 zijn gebouwd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de herenhuizen en grachtenpanden in Amsterdam. Deze hoge maar smalle woningen zijn vanbinnen vaak opgedeeld in een voor- en achterkamer, ook wel een kamer of suite genoemd. Deze twee ruimtes worden vaak gescheiden door een schuifdeur. Vaak zijn in de hoeken van de schuifdeuren, of langs de wand in beide kamers kleine ondiepe nissen of schouwen gebouwd. Hier kan een inzet- of vrijstaande kachel in geplaatst worden. Doordat deze nissen zo ondiep zijn, is het vaak een probleem om hier een geschikte houtkachel voor te vinden.

Charlton & Jenrick heeft dé oplossing

Charlton & Jenrick heeft in haar Purevision collectie twee ondiepe vrijstaande houtkachels die specifiek voor dit type nissen of schouwen geschikt zijn. Uit de Purevision collectie die in Engeland zeer succesvol is, wordt de slimline vrijstaande kachel met een diepte van maar 35,2 CM(!) veel toegepast in vergelijkbare kleine schouwen.

Engelse oorsprong

Charlton & Jenrick is een merk met Engelse oorsprong. Het merk is opgericht in 1986 en de houtkachels van dit merk zijn inmiddels een begrip in Engeland. In de dicht bebouwde gebieden in Engeland komt de hierboven genoemde “oude compacte bouw”  vaker voor dan in Nederland. Hierdoor focust Charlton en Jenrick zich meer op het zoeken van oplossingen voor oudere huizen dan dat andere merken dat doen.

De modellen die geschikt zijn voor ondiepe situaties zijn:

Purevision Slimline Standaard 5kW vrijstaande houtkachel in brede uitvoering, op besteling te krijgen met een diepte van 352 mm.

PV5W – Slimline Antraciet

BPV5W – Slimline Zwart.

Optioneel voor beide kleuren: laag houtvak 20 cm.

                                         300x800charlton                                            

     

Purevision Slimline Classic 5kW vrijstaande houtkachel is op bestelling te krijgen met een diepte 382 mm.

Leverbaar in de kleur Zwart

 

                                        charlton & jenrick                       

 

Ontdek de kachels Charlton & Jenrick

Meer weten over Charlton & Jenrick? Of wilt u weten welke kachels het meest geschikt is voor uw ondiepe situatie? Kom dan naar ons Experience Center en laat u adviseren door één van onze experts.