Het spuiten van een ABCAT-houtrookfilter

Het spuiten van een ABCAT-houtrookfilter

Het ABCAT-houtrookfilter wordt standaard geleverd in blank RVS. In dit filmpje leggen wij in een paar stappen uit hoe u het houtrookfilter in (zwarte) kleur kan spuiten. 

Stappenplan spuiten ABCAT-houtrookfilter 

Het ABCAT-houtrookfilter wordt standaard in blank RVS geleverd. Dit betekent dat het filter zilver van kleur is. Het komt vaak voor dat de pijp van de kachel zwart of antraciet van kleur is. In dit geval raden wij u aan om de  ABCAT in de betreffende kleur te (laten) spuiten. Een belangrijk detail is dat u het juiste soort verf gebruikt, namelijk verf die hittebestendig is. De verf moet een temperatuur van minimaal 600 °C kunnen weerstaan. Wij leggen u in een paar stappen uit hoe u het ABCAT-houtrookfilter kan spuiten.

1. Plak de module af. Belangrijk is om de module, het bakje met de krullen, in te pakken en af te plakken. Dit om te voorkomen dat het ongewenst onder de verf komt te zitten.

2. Ontvet het te spuiten deel van het ABCAT-houtrookfilter. Door het gebruik van amoniak of speciale ontvetter ontvet u de buis, het kapje en het handvat. Voor het ontvetten kunt een droge doek of keukenpapier gebruiken.

3. Het spuitwerk kan beginnen. Het is van belang dat u de spuitbus goed schudt, zodat de verf goed geschud wordt. Daarna spuit u de verf rustig van boven naar beneden rondom de te spuiten onderdelen. Door langzame bewegingen voorkomt u druipende druppels verf. 

4. Laat het filter drogen. Nadat u het filter helemaal rondom heeft gespoten, is het moment aangebroken om het filter te laten drogen. Na het drogen is de ABCAT klaar voor gebruik en kan het geplaatst worden op uw kachel.

Let op dat u het spuitwerk in openbare ruimte doet en dat u eventueel werkt met handschoenen en een mondkapje.

Kom naar ons Experience Center voor meer informatie over het ABCAT-houtrookfilter

Wilt u meer advies over het ABCAT-houtrookfilter en spuiten hiervan? Kom dan naar ons Experience Center, daar staan onze collega's klaar om er alles over te vertellen!