Dielle pelletkachel

Filters:
 1. Brandstof Pellets Dit item verwijderen
 2. Merk Dielle Dit item verwijderen
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-11 van 40

Pagina
Aflopend sorteren
Filteren
 1. Dielle Ostro 50 Glass
  Dielle Ostro 50 Glass
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
 2. Dielle Grecale 100
  Dielle Grecale 100
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
 3. Dielle Libeccio 100
  Dielle Libeccio 100
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
 4. Dielle Grecale 50 Glass
  Dielle Grecale 50 Glass
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 5. Dielle Ostro 100
  Dielle Ostro 100
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
 6. Dielle Ostro 50
  Dielle Ostro 50
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
 7. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-11 van 40

Pagina
Aflopend sorteren

De Dielle pelletkachel

Ieder merk pelletkachel, waar dan ook ter wereld, gebruikt het standaard systeem voor de aanvoer van pellets. Namelijk via een worm/wokkel over een glijbaan in de branderbak. Dit is een mooi systeem maar brengt ook nadelen met zich mee. De branderbak moet vaker gereinigd worden en de keuze van de brandstof is van groot belang om te voorkomen dat de gaatjes in de branderbak gaan verstoppen. Ook het vuur is vaak onrustig en er komt veel vliegas vrij. Daarnaast kan het geluid, die de pelletkachel produceert, als vervelend worden ervaren in een woonkamer. Dielle heeft een systeem ontworpen die inspeelt op de nadelen van een standaard systeem: De bodemvoeder.

Voordelen Dielle met bodemvoeder:

 • geen verstopte brander meer
 • geen verplichte keuze in kwaliteit pellets
 • meerdere brandstoffen mogelijk
 • rustig houtvuur
 • start en stop binnen enkele minuten
 • hoger rendement
 • minder fijnstof
 • minder as
 • meer warmte en vuur
 • stiller
 • gepatenteerd systeem

Onderhoud en techniek

Er zijn merken die aangeven minder onderhoud nodig te hebben, omdat bijvoorbeeld de brandbak met een schraper schoongemaakt wordt. Of zelfs door de branderbak te laten keren waardoor de pelletkachel om de paar uur dooft en volledig opnieuw moet starten. Dit is niet optimaal. Hier is geen sprake van bij de Dielle pelletkachels, omdat het vuil of steenvorming wordt weggedrukt door verse korrels.

Als de pelletkachel uit gaat, bijvoorbeeld vanwege einde tijdcyclus, laten de Dielle pelletkachel het as op het vuur liggen waardoor het vuur ingekapseld wordt en zo binnen enkele minuten kan herstarten zonder de gloeipen te moeten gebruiken en zonder voor belading. Ook na 4 uur!

Geluidsarme pelletkachels

De Dielle pelletkachel werkt ook met een andere warmtewisselaar (waar de zuurstof opgewarmd wordt voordat deze de ruimte in wordt gebracht) dan andere merken en is hierdoor stiller. Bij deze pelletkachels wordt namelijk de lucht afgezogen in plaats van geforceerd door de wisselaar 'geduwd'.

Hierdoor ontstaat er geen venturi-effect en daardoor treed er minder resonantie en dus geluid op. Ook kan bij sommige modellen ervoor gekozen worden de ventilator uit te schakelen. Hierdoor verandert de stralingswarmte van de pelletkachel in stralingswarmte.

Besturing Dielle pelletkachels

De Dielle pelletkachels zijn uitgerust met de laatste en meest geavanceerde technieken. Zo is het mogelijk om de pelletkachel aan te sturen door middel van de volgende systemen:

 • Thermostaat
 • Draadloze thermostaat
 • OpenTherm
 • Wifi Control: IOS Apple/Android/Windows/Windows Phone
 • Domotica


Door de geïntegreerde software kunt u alles besturen en kan de fabrikant of dealer, indien gewenst en door u vrijgegeven, inloggen op uw Dielle om te zien of alles klopt.

Kanalisatiesysteem Dielle

Op diverse Dielle pelletkachels is kanalisatie mogelijk. Door middel van kanalisatie is het mogelijk om ook andere ruimtes te verwarmen naast de ruimte waar de Dielle opgesteld staat. Ook dit Dielle kanalisatiesysteem werkt geluidsarm en is verder te kanaliseren dan andere systemen doordat Dielle de lucht door de wisselaar heen trekt in plaats van de lucht er doorheen blaast.

Er kan worden gekanaliseerd van 12 tot wel 16 meter. Ook is het mogelijk om 4 ruimtes te kanaliseren en ook om afzonderlijk de ventilatoren in en uit te schakelen via de thermostaat!

De Dielle kachels zien branden in de showroom

Een Dielle kachel moet je brandend gezien hebben. Vanaf een plaatje is het eigenlijk onmogelijk om een juiste keuze te maken. Helemaal met deze pelletkachels. Dielle is de nieuwe moderne standaard en brand veel mooier en maakt veel minder geluid. Daarom bent u welkom in ons grote Experience Center in Lunteren om de pelletkachels van diverse merken met elkaar te vergelijken.