K-Stove Topaz M pelletkachel

Brandend in de showroom
1.595
Adviesprijs incl. BTW
Toevoegen aan vergelijking
Bekijk deze kachel

Extra's bij deze haard of kachel

De K-Stove Topaz M

De K-Stove Topaz M is een echte design pelletkachel. Waarom zou functionele verwarming niet gecombineerd worden met stijl en mooi uiterlijk? 

Veilig

Wanneer de pelletkachelkachel door een kundige installateur is geplaatst is dit één van de meest veilige warmte mogelijkheden in uw vakantiewoning. Koolmonoxide ruik je zie je niet......

Meer informatie

Lees nog meer over pelletkachels onderaan deze pagina

Werking Pelletkachel

Eigenlijk is de pelletkachel een kleine biomassa ketel. De brandstof van de Pelletkachel is de naamgever. Pellets zijn geperste houtkorrels. In de meeste pelletkachels bevindt zich een voorraadbunker waar ongeveer 15Kg pellets in kunnen (afhankelijk van type).
De pellets komen via een vijzel uit deze bunker in de brander terecht.
Door het verbranden van de pellets wordt aangevoerde lucht verwarmd en door middel van een ventilator uit de kachel geblazen. De meeste pelletkachels hebben een rendement van meer dan 80%

Computer gestuurd

De pelletkachel is computergestuurd en afhankelijk van de grootte van de ruimte en de door u gewenste temperatuur, regelt de computer in de pelletkachel alles zelf. Van alle gemakken voorzien dus. De gemiddelde pelletkachel kan bij gemiddeld verbruik een 30 uur autonoom draaien op 15Kg pellets. Dus een kwestie van pellets toevoegen, instellen en u heeft er geen omkijken meer naar.
Bij de meeste moderne pelletkachels is het zelfs mogelijk om een heel weekprogrammering in te stellen.

Pellets

Pellets worden over het algemeen gemaakt van houtafval. Het houtafval bestaat uit zaagsel en houtkrullen van zuiver en onbehandeld hout. Dit houtafval wordt nat gemaakt en onder hoge druk geperst tot staafjes van 6 of 8mm doorsnede en 3 cm lengte. Door te persen en te verwarmen komt er een houteigen stof vrij wat lignine heet. deze stof is een soort lijm. Hierdoor hoeft er dus geen lijm of bindmiddel worden toegevoegd om de pellets hun vorm te laten behouden.
De pellets hebben een zeer hoge dichtheid en lage vochtigheidsgraad, hierdoor hebben ze een extreem hoog verbrandingsrendement. Eén kilo pellets heeft een warmteinhoud van ongeveer 5kWh. Dit komt weer overeen met ongeveer een 0,5L stookolie.

Pellets worden meestal geleverd in zakken van ongeveer 15Kg. Pellets verouderen niet en hierdoor zijn ze jaren te bewaren zonder rendementverlies.

Onderhoud

Een pelletkachel is een soort houtkachel. Afhankelijk van het type die gebruikt worden pellets kan een pelletkachel vaker schoongemaakt moeten worden. De aslade moet natuurlijk af en toe geleegd worden. Daarnaast moet het branderbakje ook een keer per week schoongemaakt worden. in ieder geval mag deluchttoevoer niet geblokkeerd worden door as. Het bakje kan verwijderd worden en worden schoongemaakt. Vervolgens kan het gebied er onder worden schoongemaakt met een stofzuiger e.d. De ruit wordt ook vies en kan regelmatig worden schoongemaakt met een ruitenreiniger. ook het schoorsteenkanaal moet minimaal één keer per jaar geveegt worden. Dit kan tegelijk met het jaarlijkse onderhoud wat aan de pelletkachel moet gebeuren door de installateur.

Subsidie pelletkachel

Op de aanschaf van deze pelletkachel ontvangt u 500 euro subsidie.

De meldcode van deze pelletkachel is: KA07597.

Vraag hier als particulier subsidie aan voor deze pelletkachel.

Vraag hier zakelijk subsidie aan voor deze pelletkachel.

Specificaties
MerkK-Stove
ModelTopaz M pelletkachel
SerieTopaz
Prijs1.595
BrandstofPellets
VuurzichtFront
Type kachelVrijstaand
Type pelletkachelLucht pelletkachel
Wel of geen afvoerAfvoer
Systeem (open of gesloten)Gesloten systeem
MateriaalPlaatstaal
KleurZwart
ShowroomstatusBrandend in de showroom
Gewicht100kg
Afmeting breedte44 cm
Afmeting hoogte93 cm
Afmeting diepte52 cm
BedieningHandbediening
ThermostaatJa
Minimaal vermogen4.1 kW
Maximaal vermogen8.5 kW
Rendement91.3 %
Rookgasafvoer (diameter)80 millimeter
AchteraansluitingJa
Externe luchttoevoerJa
Pelletopslag capaciteit26-35kg
Verbruik bij minimaal vermogen0.95 kg
Verbruik bij maximaal vermogen2 kg
Brandtijd bij minimaal vermogen16-25h kW
PelletmotorPulserend
KanalisatieZonder kanalisatie
OntstekingStandaard ontsteking
AfstandsbedieningNee, zonder afstandsbediening
WifiNee, zonder WIFI
Energielabel
A+
Ontdek K-Stove
Pelletkachels zijn hot! Helemaal de pelletkachels van K-Stove. Een pellet wordt gemaakt van zaagsel of schoon resthout, dat onder hoge druk door een machine wordt samengeperst tot kleine, ronde staafjes, genaamd pellets. Er zit veel kwaliteitsverschil in pellets. K-Stove adviseert het gebruik van EN – A1plus gecertificeerde pellets.
Meer over K-Stove
Duurzame warmtebron
Uw huis is uw thuis. Van liefde tot lifestyle: alles ziet u er terug. Daarover gesproken: let u graag op uw portemonnee én het milieu? Dan is een pelletkachel echt iets voor u! Met zijn schone verbranding en hoge rendement stookt u super duurzaam. Wist u trouwens dat pelletkachels programmeerbaar zijn? En dat u subsidie kunt krijgen op pelletkachel? Ontdek alle voordelen zelf!
Lees meer