Hangende houtkachels

Hangende houtkachels

Heeft u er wel eens aan gedacht om een houtkachel op te hangen? In de markt zijn er een aantal varianten van hangende houthachels. De houtkachel ophangen heeft namelijk een aantal voordelen.

 

 

Voordelen van het ophangen van een houtkachel

Door de houtkachel van de vloer te halen en op te hangen onstaat er een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter en het geheel is een stuk luchtiger dan met een vrijstaande of inbouw houtkachel. Daarnaast is het natuurlijk ook nog makkelijker schoon te houden. Ook de hoogte is makkelijk zelf te bepalen.

 

Hangende houtkachel op welke hoogte?

Doordat u de houtkachel ophangt kunt u dus zelf de hoogte bepalen. In een woonkamer met relatief lage zithoek kan u de kachel wat lager hangen. Heeft u een salontafel tussen de bank en de houtkachel staan? Dan hangt u de houtkachel wat hoger zodat u en uw gasten nog steeds een goed zicht hebben op het houtvuur. hetzelfde geldt natuurlijk voor wanneer u de houtkachel in de buurt of in de eetkamer hangt. De stoelen zijn daar meestal een stuk hoger.

 

Variaties in combinatie met een hangende houtkachel

Juist het ophangen van de houtkachel maakt u flexibel in hoe de ruimte verder in te richten. Een tv meubel is er makkelijk naast of onder geplaatst. Wanneer u een tv op wilt hangen kunt u deze naar gelang de ruimte en plaatsing van de kachel, links of rechts, hoger of lager plaatsen. 

Bezoek onze showroom

Bezoek de grootste showroom

met de meeste kachels en haarden brandend opgesteld